levis Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Siemanko Chcę kupić pokrowiec na camelbak "dromader" od miwo z Praszki. Tylko mam mały problem bo słyszałem że poliester wz.98 ma ciemniejsze kolory i bardziej wyraźne niż polski mundur, a chcę aby się od siebie nie odróżniały. Miwo z Lublińca ma ten camlebak w cordurze ale patrząc na ich zdjęcia to poliester niczym się nie różni od cordury a zdjęcie przedstawia jakąś fantazyjną panterę. Jeżeli ktoś posiada tego camelbaka w cordurze lub jakaś kieszeń z tego materiału to prosiłbym o jakaś fotkę lub informację. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 ale jesteś dziwny. Napewno w bawełniaku wz93 i camelbakiem z poliestru będziesz widoczny z 100 km bo będzie emitował specjalne światło które będze widoczne na ww dystansie. Quote Link to post Share on other sites
Mike Pawel Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Idealnych odcieni napewno nie dobierzesz, z innego materiału jest mundur a z innego camelbag. Każdy materiał barwiony w pantere w jakimś stopniu się różni od innego i nikt na to nic nie poradzi. Te różnice są tak niewielkie, że nie zwrócisz nawet uwagi jeśli się dokładnie nie przyjrzysz. I bierz camela z cordury, nawet w innym kolorze, cena dobra a wytrzymałość w porównaniu z poliestrem o wiele wyższa. Chyba, że aż tak bardzo ci zalerzy na kolorze w pantere to ok. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Akurat co jak co ale camel może być z poliestru, nie straci nic na swojej wartości użytkowej. Z reguły na owego camela nie będziesz padał ani nie będzie on tak narażony na uszkodzenia jak powiedzmy to co masz na klatce. Idealnego koloru nigdy nie dobierzesz. Mam sporo różnych rzeczy w panterze, i zarówno bawełna jak i rip-stop jak i gore-tex jak i poliester JAK I cordura mają nieco inne odcienie. Jeżeli dalej chcesz mogę walnąć fotę. Jeżeli nadal chcesz mogę walnąć zdjęcie ale dopiero pojutrze. Quote Link to post Share on other sites
_majster_ Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 a przejmujesz sie odcieniami, tak na prawde różnice bedziesz widział tylko jak kupisz albo wyczyścić sprzęt :) jak dobrze przetargasz graty po lesie to odcień przestaje mieć znaczenie :) Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Majster - niektórzy nie będą ganiać po lesie tylko lansować się po zlotach albo przed lustrem ;) To jest airsoft :] Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 Majster - niektórzy nie będą ganiać po lesie tylko lansować się po zlotach albo przed lustrem ;) To jest airsoft :] To jeszcze czego.. jeszcze się mundur wybrudzi i mama będzie musiała prać. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 A ja tam bym i tak wszystko sprayami wymalował, a potem się porządnie upiertentegował :-F Ale tak jak Czarny powiedział - dla niektórych airsoft to wybieg mody i nie daj Boże coś będzie miało lekko inny odcień od reszt! O zgrozo to przecież nie może tak być! :-F :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
_majster_ Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 no fakt zapomniałem sie, na odprawie przy fotach trzeba sie prezentowac... o Bogowie lansu przebaczcie !! Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 A jak człowiek troszkę przemoknie to i tak wszystko jest jedna ciemno-brązowo-szaro-nie-wiadomo-jaka plamą. o! Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 ykhm....niezupełnie. ostatnio kąpałem się w moim szpeju by sprawdzić jak to zamocznie ogranicza ruchy. po wyjsciu z wody zauważyłem ,że moje spodnie Kamy stały się brązową plamą,natomiast combat shirt helikona......miał nadal widoczne świetnie kamo. Osobiscie uwazam ,że jedna plama wyglada klimatyczniej ale zaciekawiła mnie ta rożnica.Ma ktos jakis pomysl? ja wpadlem tylko na jakis impregnaty,ktore na spodniach mi sie pewnie juz spraly. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Impregnat??? U Kamy ??? Szybciej u helikona coś takiego dają (krople ślizgają się na moich sfu). Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Proszę...kiedyś się człowiek kąpał z gumową kaczuszką a teraz...;) Borol może złego szamponu użyłeś? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts