Mleczaj_Krowka Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 (edited) Witam. Chcę wymienić stockową lufę w MB03 Well'a, czyli kopii VSR Marui. Dedykowane lufy do VSR mają długość 430mm i średnicę 6.04mm, co nie bardzo mi odpowiada. Co muszę zrobić, aby włożyć tam Promyka 6.03 590mm ? Dedykowany do AEGów. Czytałem, że różnią się lufy pod vsr końcówką i da się to jakoś na maszynie obrobić ... ?? Lecz nie wiem nic na ten temat. Czy ktoś wie, jak to zrobić, aby lufa z aega podeszła pod mb03, lub jakiś namiar na kogoś, kto by się tym mógł zająć ( Jakiś "sklep", serwis, firma? ) Ew. jeśli byłbym skazany ( póki co - ze względów na koszty ) na 6.04 430mm do vsr Deep Fire, to czy lufa też daje radę? :P Pozdrawiam! Edited September 15, 2009 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted September 16, 2009 Author Report Share Posted September 16, 2009 Nie wierzę, że nikt nie wie ... Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted September 25, 2009 Report Share Posted September 25, 2009 Jak chcesz, żeby do karabinów VSR-ko podobnych włożyć lufę od AEGów, musisz wymienić komorę Hop-Up na inną... niestety nie chce mi się jej szukać, a jak dobrze pamiętam to widziałem taką w zagranicznym sklepie. Kosztowała jakieś 120 zielonych... Jeżeli uda Ci się włożyć lufę od AEGa do standardowej komory hop-up to gratulacje, ale jak będzie działać (szczelność itd.) to na ten temat nic nie potrafię powiedzieć Quote Link to post Share on other sites
kkazikk Posted November 20, 2009 Report Share Posted November 20, 2009 No można u tokarza zrobić tulejkę, której rysunek był w którymś temacie o VSR, a z tego co wiem da się też jakoś przerobić, też u tokarza, końcówkę AEGowej lufy, tak by pasowała. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts