Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki JG low-cap, mid-cap

Recommended Posts

Witam

Na spec-shopie natrafiłem na ciekawe magazynki w dobrych cenach a mianowicie...

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5640

low=cap, troszkę tańszy od BOYia ale skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5641

A tutaj jak dla mnie rewolucja.... metalowa obudowa, 120bbs i do tego cena: 35zł

Najbardziej ciekawią Mnie te midy ale jeśli ktoś trafił na jakiekolwiek info na temat low/mid firmy JG proszę o wypowiedzi :)

Pozdrawiam !

No właśnie... albo spec-shop coś nakręcił ?! Mimo wszystko niechby to było cokolwiek i tak cena niezła, szczególnie mid'ów :) Zależy Mi na szybkiej odpowiedzi, chociaż jednej opini, chciałbym zamówić te magi jak najszybciej ;)

Edited by augustox

Dobra, mam 1 sztuke tego Mida w domu, wszystko jak najbardziej pozytywnie :)

Znajomy zamawiał jeszcze midy KA, można powiedzieć, że JG lepiej wykonane, jedynie co to lakier ciemniejszy i taki jakby zaraz miał odpaść... Każdy mag JG ma swój osobny kartonik ;) Gdy się weźmie do ręki czuć odrazu, że wnętrze jakby nie dopasowane i lata, ale 2- 3 warstwy izolki wokół wkładu maga i dogięcie tych małych zatrzasków przytrzymujących dolną klapkę załatwia sprawe. Mag jest "stabilny"

Sprężyna bardzo mocno wypycha kulki ( w sumie jest to mój pierwszy mid więc nie mam porównania ale gdy się poluźni zatrzask kulki nieźle wystrzeliwują ;) )

Teraz co najważniejsze,praktyka. Załadowałem maga pełną strzykawką czyli ok. 90bbs i nie ma problemów z podawaniem, najpierw oczywiści nasmarowałem maga i kulki chociaż oryginalnie mag nie był wcale taki suchy :) 90bbs wystrzeliłem bez problemów, kulka po kulce. Próbowałem dopchać max kulek i ledwo co udało wcisnąć 100. Może z czasem sprężyna zmiękczeje albo coś podobnego i będzie wchodzić więcej :D 90bbs to takie optimum by mag dobrze podawał, przy tych 100 były problemy ... ( muszę to jeszcze sprawdzić) :D Strzelałem z eMki JG 3gen. i mag siedzi bardzo stabilnie, porównując z innymi magami(BOYI,KA), zewnętrze wymiary prawie identyczne.

Podsumowując mamy małą rewolucję wśród mid'ów do eMek :)

Przyzwoity metalowy mid-cap za 35zł :D Czas pokaże co będzie sie działo zaś ale na dzień dzisiejszy polecam :)

Przyuważyłem mały defekt, mida ładuje srednio 90bbs i gdy chcę strzelić lecą puste strzały a kulki gromadzą się w lufie, czasami sam się przestrzeliwuje i jest wszystko ok( w przypadku lepszych kulek, w moim przypadku MB) a gorszych( jak się okazuje krakmanowe Guardery) trzeba wyciagnąc maga, wsadzić spowrotem wówczas mamy automatycznie mniej kulek i wszystko ok. Muszę jeszcze raz przesmarować ale chyba wszystko jest wystarczająco... Powoli zaczynam myśleć, że te Midy nie mają przyszłości, 90bbs - 10/15 które trzeba wyrzucić albo niedoładować i mamy 70-80kul. czyli niewiele więcej co low'y boyia które działają bdb.