kamilos532 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 jak w temacie tyle że nie zależy mi żeby mieć dużo fps i rozwalić komuś twarz tylko żeby strzelał dosyć dobrze (broń do lasu) i jak ktoś ma krytykować to nie życzę sobie :poddanie: aha koniecznie ma to być GE v3 Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Prawidlowa odpowiedz brzmi jakikolwiek. Jak ma byc do lasu to starczy cokolwiek. W sensie nie dajesz wiecej niz 400 fps - a 400 wytrzyma kazdy o ile nie planujesz kosmicznego rofa w stylu 40 kulek na sekunde. Napisz lepiej jaka ilosc fps cie interesuje, jakie zasilanie czy ograniczenie akumulatora jest, jakie lozyskowanie, czy zalerzy ci na cichej pracy, jaka szybkostrzelnosc docelowa, jaki silnik uzyty. Bo np. gearbox z 8 mm lozyskami - to bardzo ograniczony wybor. 6 mm - za to jest od groma. Cos zeby wytrzymalo 400 fps i 30 k/s =- to juz trzeba pomyslec. Planujesz gotowy kupic czy zlozyc itp. Quote Link to post Share on other sites
kamilos532 Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 (edited) ni chcę tak ogromnej szybkostrzelności replika broni palnej jest jak sama nazwa wskazuje repliką a nie samobierznym szybkostrzelnym działem laserowym przynajmniej ja tak sądzę ilość fps ponad 400 ale nie dużo narazie tyle starczy osobiście wystarczy mi 10 k/s nawet mniej ale nie 1/s ;] cicha praca mnie nie obchodzi oczywiście jak traktor też nie może chodzić łożyskowanie czyli........? (sorry niedawno zacząłem) [jeżeli ma to związek z mocowaniem silnika to obojętnie bo robię samoróbkę ] interesuje mnie gotowy bo składanie bez tuningu myślę że jest mniej opłacalne Edited October 27, 2009 by kamilos532 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich..._3_cm-1398.html Sprężynę zmień na m120. Quote Link to post Share on other sites
kamilos532 Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 ok dzięki temat chyba do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 A jaką masz replikę, żeby się nie okazało, że wsadzisz nowy gearbox niepotrzebnie? xD Quote Link to post Share on other sites
kamilos532 Posted October 28, 2009 Author Report Share Posted October 28, 2009 napisałem że robię vintoreza na bazie 47 więc v3 nie powinna sprawić problemu jakby co to na próżno mam warsztat ?........ :-P Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 No to powodzenia bo w przypadku replik pol milimetra nie w ta strone stanowi o roznicy 100 fps w ta czy ta. Ogolnie wymagana jest bardzo duza precyzja - chyba ze podstawe zostawisz i mag plus gearbox z komora hopa sa mocowane stockowo. Quote Link to post Share on other sites
kamilos532 Posted October 29, 2009 Author Report Share Posted October 29, 2009 już o tym pomyślałem wytne identyczny korpus (nie pytaj jak na pewno nie ręcznie :P) razem ze środkowymi szczeblami właściwie to już mam korpus czekam na GE i lufe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts