sorix Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) Witam wszystkich -jako że temat ciągnie się już jakiś czas a ja również mam problem jak w temacie głównym z single fire to pisze tutaj, Sprawa ma się tak: Rozleciał mi się gearbox na pół i kupiłem nowy z cymy 0.28 wzmacniany gb v3. Kupiłem nowe zębatki sprężyna 145 i silnik neodymowy. Zamontowałem jednak sprężyną 130 stokową, ponieważ nie chciała mi ruszyć mocniejsza (naciągała się ale nie do końca i w tej pozycji zostawała. W sumie to drugie pytanie - co jest tego powodem? A pierwsze ma się tak - po złożeniu gearboxa na auto wszystko bangla bez zacinek mogę walić jedna kula po drugiej. Przełączam na single i robi mi silnik obrót (naciąga sprężynę) i się blokuje. Musze przełączyć na auto by ponownie wystrzelić i zluzować sprężynę. Ważne jest to że ani razu nie mogę strzelić na single. Edited May 22, 2013 by sorix Quote Link to post Share on other sites
Matiz1911 Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Raczej zasilanie w pierwszym jak i w drugim przypadku. Bateria nie ma siły naciągnąć sprężyny albo gearbox słabo złożony. Quote Link to post Share on other sites
sorix Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 ok naładuje jeszcze raz i zdam relacje. Jednak wydaje mi się żę jak ciągnie bezproblemowo na auto to na single również powinno. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Tylko kolego nie przeładuj baterii. Jak bateria jest naładowana i ją naładujesz to ją zabijesz... Lepiej najpierw sprawdź baterie na innej replice albo inną baterie na Twojej replice. Quote Link to post Share on other sites
sorix Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 (edited) co do baterii spoko - znam się na bateriach i nie pozwole jej zepsuć ;] Aczkolwiek była trochę za bardzo rozładowana, bo po doładowaniu czuje na auto że wręcz rozrywa replike ;) ok sprawa ma się tak- dalej nie działa z tym że z innym skutkiem. udało mi się pare razy wystrzelić na single ale tylko przy różnych rotacjach -wyłącz -auto -wyłącz single -itd . Teraz słychać tylko w niektórych wypadkach że sprężyna się naciąga, a w niektórych naciśnięcie spustu nic nie powoduje. Auto doskonale jak poprzednio działa. Po pewnych zmianach selektora jak już wcześniej napisałem: auto-wyłącz-auto-single -itd udało mi się, że umiał strzelać i dało rade wystrzelić kilka razy pod rząd -po ponownym wyłączeniu, czy też daniu na auto znowu występował ten sam problem problem z pustym naciśnięciem spustu(zero reakcji),albo naciąga się sprężyna ale nie strzela. Edited May 23, 2013 by sorix Quote Link to post Share on other sites
Miesko Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Piszę żeby nie zakładać ;) Moja stara i poczciwa cymeczka już powoli zaczyna niedomagać... Mam problem tego typu że. Czasem jak mam na semi i strzelam to kilka strzałów pójdzie normalnie i później jak naciskam spust to czuć lekki opór przeskakuje do końca i później nic żeby dalej strzelać muszę zmienić na auto, blokadę i tak kilka razy i dopiero zaczyna na nowo pruć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts