Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tunning M4 AEG (WELL) za 100zł

Recommended Posts

Witam...:D

Mam pytanko. Czy miałby ktoś pomysł jakby można ją lekko z tuningować mam na myśli moc ,a przynajmniej żeby wleciało troszkę FPS-ów.Nie mówię od razu 60-70 ale troszkę.

Tu link do M4 takiego samego jak ja mam z tym ,że ja kupiłem z innej strony i za 100zł : http://www.allegro.pl/item816463207_karabi..._magazynki.html

Dzięki z góry I pozdrawiam :D

Teflonfix. Nie wiem czy tam jest hop-up, to dorobić wraz z "komorą". Poszukaj tutaj w komisie lufy od jakiegoś AEGa. Zazwyczaj takie chodzą po około 10PLN. Przytniesz to do odpowiedniego rozmiaru i zmontujesz to do komory.

Dobre kulki, czysta lufa. Kokosów nie będzie, ale różnicę poczujesz. Tutaj FPS-ów się nie podciąga, bo zbytnio nie ma jak. Jak już to tylko z zespołem lufy czyli tylko takie podciąganie zasięgu ;)

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

PS: Jeśli chcesz sobie zobaczyć moje efekty pracy z takim Coltem za 50PLN to KLIK.

Edited by grzechotnik

Z takim podejściem to nie wiele uzyskasz :???: Jak to nie ma komory? W takim razie co by Ci kulki trzymało tam. Jest pewnie taka mała z gumką, tylko nie ma regulacji, a to już można strasznie łatwo zrobić, chociażby na śrubkę.

Gumka to tam z kapcia jest więc tak jak z lufą bym się zaopatrzył w nową, stockową od innego AEGa za grosze.

Już lepiej kup sobie shotguna od Krakmanów, co to przebija to to pod każdym względem ;)

Pozdrawiam.

spoko ale nawet jak wsadzę śrubkę to jak bd to regulował przecież za każdą regulacją nie bd rozkręcał bo to full abs gwinty się zjeżdżą i tyle a 1/4 gwintów już się zjechała mógłbyś jakoś to bardziej sprecyzować ?? :D A co do tej rurki to po proszę ojca może mi w robocie załatwi :D

ad.rurki : jaka długość mam mieć tako samo co mam aluminiową no bo na necie to stoi trochę kasy a ja nie za bardzo mam kasy :)

Edited by Patryklen12

no to ja wiem ,że to było ogólnie powiedziane. Teraz pomyślałem i też o tym wiem ,że mi nie zrobi ale tam jest tylko dziurka w dół a nie w bok to jak to bd musiał zrobić tego hop siupa?? :D Chociaż 2 dni temu go rozkręcałem to jak na moje oko ,a znam się trochę na takich sprawach to to nie jest HU to jest taka dziurka aby kulka tam weszła z maga a jak wyciągnę rurkę to jest takie coś jakiś plastik a na tym plastiku taka gumka i teraz już nie wiem moim zdaniem to tylko uszczelnienie. No to jak to nie HU to ze zrobienia HU będzie lipa co ?? A tą lufę stockowoł jak nie da rady zrobić to gdzie ją można kupić tak taniej ,bo na necie to drogie pieniądze kosztuje.

Pozdro...:D

a jak wyciągnę rurkę to jest takie coś jakiś plastik a na tym plastiku taka gumka i teraz już nie wiem moim

oczwiście chodzi mi ze to jest wszystko na rurce aluminiowej ,a dokładniej na końcu rurki :D

Z interpunkcji nie jestem zbyt dobry ja mam dopiero 12 lat. Co do tego czytania czytałem i nic nie doczytałem dużo jest o shotgunach :D i tyle ,a o mojej nic nie widziałem ale jeśli coś w bd zmieniał to chyba tylko to rurkę stock. pod powiesz może gdzie można kupić taką oprócz neta no bo tam to jest zdzierstwo.

Pozdrawiam

Edited by Patryklen12

A jednak cofam moje a`la ZAMYKAM mam pytanko czy jest jakaś możliwość uszczelnienia tłoka tak aby więcej powietrza się sprężało to i następnie powinna się zwiększyć ilość FPS o 10 może albo i lepiej :D Albo lufę jakoś uszczelnić nie wiem :D

Podrzuci ktoś jakiś pomysł :D A i jeszcze jedno mam problem ,że gdy strzelam to nie kiedy lufa zew. idzie do przodu nie dużo z 4-9mm ale się cofa i to mi przeszkadza bo kulka wtedy leci na 1-2m zresztą nie jestem mistrzem sami wiecie podpowie ktoś jak to zrobić ?? :D

Edited by Patryklen12

Chodzi mi o lufę wew. ,bo gdy wystrzelę około 5-6 kulek to lufę idzie do przodu jakby chciała wylecieć na zew. nie dużo to są odległości 1-4mm max no ale przeszkadza mi to ,bo muszę ją dociskać śrubokrętem ,bo wówczas jak lufę jest wysunięta do przodu to kulka wylatuje z lufy na góra 20cm

Dzięki z góry i pozdrawiam,

Patryklen12