Lemmonix Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Witam! Czy ktoś wie jak sprawdzić datę ważności racji MRE? Czy MRE w ogóle posiadają datę ważności? :-F Mam rację MRE, troszkę poleżała. Szukałem jakiejkolwiek daty i nic. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Data ważności znajduje się tylko na opakowaniu zbiorczym. Quote Link to post Share on other sites
Lemmonix Posted November 28, 2009 Author Report Share Posted November 28, 2009 Na przeźroczystym opakowaniu są tylko numery seryjne. Nie ma żadnej daty ważności, ani niczego co może to przypominać. Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Hoplicie chodziło o te brązowe opakowanie które trzyma wszystko w kupie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 (edited) Opakowanie zbiorcze to karton ;) Ale są też inne sposoby wg których można sprawdzić: http://www.mreinfo.com/us/mre/mre-date-codes.html Edited November 28, 2009 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Lemmonix Posted November 28, 2009 Author Report Share Posted November 28, 2009 (edited) O! Dzięki wielkie za stronkę! :) Przez menu można łatwo ustalić z którego roku jest racja. Mre mam z 2006, czyli w teorii można jeść. Edited November 28, 2009 by Lemmonix Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Nie ma sprawy ;) Link do strony z MRE można by dać w przyklejone dla potomności :) Quote Link to post Share on other sites
Bogdan1501 Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 (edited) Ile lat przydatności ma MRE? Edited March 5, 2013 by Bogdan1501 Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Zależy od temperatury tabelka z http://www.mreinfo.com Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Ogólnie data ważności chyba obrazuje najmniej trwały produkt (owoce itd) Quote Link to post Share on other sites
pablorambo Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Data datą... MRE z lat 80 spokojnie jeszcze podchodzą i są zjadliwe pomimo daty (mam tego kilka szt i próbowałem) ;) Dużą rolę grają też warunki w jakich MRE jest przechowywane Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 I jest tam tyle chemicznego syfu, że wszystkie bakterie już dawno wymarły więc co się ma popsuć. Jeśli nie lecicie na 7 dniową misję na tyły wroga do Afganu to nie polecam tego jeść. Niech pozostanie w swoim świecie, czyli tej czarnej torbie i posłuży jedynie za ozdobę. Quote Link to post Share on other sites
pablorambo Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 Niektóre menu są nie najgorsze ale to już zależy co kto lubi :icon_razz2: A to, że wpakowane w MRE jest pół tablicy Mendelejeva... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts