pleja Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Witam, czy ktoś ma może wiedzę, jak można rozmontować kolbę w SCAR-H VFC? Chodzi o wymianę tego czarnego zaczepu na zawiasie, który widać na zdjęciu - za Chiny nie umiem wpaść, jak należy to-to zdemontować. Zapewne należy jakoś usunąć ten pręt(?) który przechodzi przez zawias - ale jak? Zdjęcie: Dzięki z góry za wszelkie sugestie, bo mi już ręce opadły... Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Siema, demontowałem to cudo, niestety czeka cię ciężka przeprawa. Wybicie pinu jest niemożliwe ponieważ jest on w środku wklejony jakimś nieznanym mi klejem który stawia opory nawet jak tniesz go bocznymi szczypcami. Ja obłamywałem szczypcami czarny element zawiasów tak by nie uszkodzić kolby i blaszek które przewodzą prąd. Potem usunąłem klej i wybiłem piny zawiasowe. I to w sumie łatwa część, bo zmontowanie tego cuda z powrotem to MASAKRA! :) Powodzenia... mi się udało :P Quote Link to post Share on other sites
pleja Posted December 8, 2009 Author Report Share Posted December 8, 2009 Dzięki bracie, w sumie demontaż metodologią naukowców radzieckich rzeczywiście wydaje się być łatwą operacją. Przystąpię w sobotę. Dzięki raz jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts