kitkat90 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 (edited) Witam :) Mam pytanie odnośnie tego karabinku, niedawno znalazłem go na strychu i pomyślałem żeby go przerobić. Jaką sprężynę i lufę polecacie? PS. Mam jakiegoś starego bazarowego kałasza (rozwalonego) z bardzo mocną sprężyną (na prawdę mocną). Czy można do tej m4(aeg) wpakować takową sprężynę ?? @EDIT Zapomniałem dodać, posiadam części(wszystkie) od znanej wam MP40 (tej po 20zł) czy może tamta sprężyna się nada? Edited January 4, 2010 by kitkat90 Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) Witam :) Mam pytanie odnośnie tego karabinku, niedawno znalazłem go na strychu i pomyślałem żeby go przerobić. Jaką sprężynę i lufę polecacie? PS. Mam jakiegoś starego bazarowego kałasza (rozwalonego) z bardzo mocną sprężyną (na prawdę mocną). Czy można do tej m4(aeg) wpakować takową sprężynę ?? @EDIT Zapomniałem dodać, posiadam części(wszystkie) od znanej wam MP40 (tej po 20zł) czy może tamta sprężyna się nada? Sprężynę zmieniać ?? - Po co ?? To co dają na stocku jest wystarczająca, gdyż mocniejszej z pewnością Ci bebechy tego al`a GB(i on sam) nie wytrzymają. Ja od siebie proponuje przeczyścić, przesmarować karabin. No ale jak chcesz sprężynę weź taką jaka jest minimalnie mocniejsza od tej z AEG, ale minimalnie. Co do lufy to kup na airshitguns jakąś mosiądzową lufę z firmy Element za 15 złotych. Doszczelnij układ HU-> LUFA oraz (jak dasz rade) układ cylindro-dyszy i to tyle z tego co możesz w niej zrobić. Pozdrawiam.....:D, Patryklen12 Edited January 5, 2010 by Patryklen12 Link to post Share on other sites
Pawelo Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Sprężynę zmieniać ?? - Po co ?? To co dają na stocku jest wystarczająca, gdyż mocniejszej z pewnością Ci bebechy tego al`a GB(i on sam) nie wytrzymają. Ja od siebie proponuje przeczyścić, przesmarować karabin. No ale jak chcesz sprężynę weź taką jaka jest minimalnie mocniejsza od tej z AEG, ale minimalnie. Co do lufy to kup na airshitguns jakąś mosiądzową lufę z firmy Element za 15 złotych. Doszczelnij układ HU-> LUFA oraz (jak dasz rade) układ cylindro-dyszy i to tyle z tego co możesz w niej zrobić. Pozdrawiam.....:D, Patryklen12 o to jednak znasz się na tuningu panie aegowoł? :wink: :wink: :wink: :-F Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 (edited) o to jednak znasz się na tuningu panie aegowoł? :wink: :wink: :wink: :-F Mam nadzieję, że to nie sarkazm.. P.S Swoją drogą - tak znam się trochę na AEG`ach, moją wiedzę czerpie z doświadczeń oraz (głownie) z WMASG. P.S2 @Pawelo już poprawiłem tą "aegowoł", także zaprzestań tego słowa używać. Pozdrawiam. Edited January 16, 2010 by Patryklen12 Link to post Share on other sites
Wolfran Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 P.S2 @Pawelo już poprawiłem tą "aegowoł", także zaprzestań tego słowa używać. Ale tego zapomnieć się nie da :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts