cooler404 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 witam Czy akumulatorki CR123A 3.6V nie zabiją siurfajera m961 w tempie ekspresowym? Standardowe baterie i akumulatorki CR123 mają 3.0V. Jakie macie opinie o akumulatorkach i ładowarkach ultrafire? pozdro Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Przecież to są te same ogniwa... Akus po naładowaniu ma ciut więcej V, lecz pod obciążeniem spada V jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted February 18, 2010 Author Report Share Posted February 18, 2010 Napisałem maila do użytkownika podobnego modelu Surefire i dostałem taką o to odpowiedź: Możesz używać śmiało. Ja dokładnie tak robię bo nie wydolił bym na baterie. Latarce nic nie będzie na 100%, tak samo żarnik który jest przystosowany na dużo większe napięcia. Jeśli chodzi o moc to nie powiem ci czy jest większa. Ja w swojej M951 używam żarnika 225 lumenów, ale przy tej mocy nie widać różnic jak wkładam akumulator, a baterie. Ciągnę już tak grubo ponad rok i wszystko jest super, najważniejsze to kupić do tego dobrą ładowarkę co by wydłużyła żywotność aku, to znaczy żeby dobrze rozładowała aku, a potem ładowała ją impulsywnie i odpowiednim prądem do danego aku i będzie cały czas miał wtedy aku 100% pojemności. Może przyda się potomnym pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts