2579703 Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 Witam. Posiadam bron M4A1 P&J. Mam taki dziwny problem. Gdy jestem na dworze to czasem bron mi sie zatnie albo wolniej strzela i slyszac jak mechanizm w srodku czasem nie daje rady wystrzelic kulki. Czy to jest wina baterii? Czy czegos w srodku? Po zaladowaniu baterii do full(tak mi sie wydaje) strzela normalnie, ale gdy wyjde na dwor i juz dluzej strzelam to czasem sie zatnie i po 5min zaczyna normalnie strzelac i po jakims czasie znowu.. Moze tez to byc powod temperatury ktora panuje na dworze? Baterie posiadam Intellect 1200. Jak cos nie bedzie zrozumiale to napisze jesczze raz. Z gory dziekuje za pomoc. :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Zimą baterie (generalnie wszystkie oprócz LI-Pol itp) tracą bardzo wyraznie na wydajności. Wina temperatury, niczego więcej raczej, nie inaczej PS czyzbym gdzies o tym czytal na forum juz? PS2 Jeśli w środku (pomieszczeniu) nie strzela normalnie dłuższy czas to poza czynnikiem temperatury moze faktyccznie batka szwankowac. Pzdr Edited February 23, 2010 by mil38 Quote Link to post Share on other sites
2579703 Posted February 23, 2010 Author Report Share Posted February 23, 2010 (edited) Raczej nie.. bynajmiej ja nic takiego podobnego nie znalazlem, ale dzieki za odpowiedziec.. uspokoiles mnie.. w pomieszczeniu/domu strzela normalnie... tylko jak na dworze dluzej jestem to zacina sie.. jesczze takie pytanie na szybkosci.. Ile taka baterie powinno sie czasu ladowac? zeby nie przeladowac.. Edited February 23, 2010 by 2579703 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 W takim razie temperatura i nic więcej. Rada: bateria o większym napięciu, albo bateria Li-Pol (tanie nie są ale warto) Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 W dziale "Amunicja i zasilanie" masz schematy dotyczące ładowania. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 23, 2010 Report Share Posted February 23, 2010 To bateria. Polecam zakup porządnej ładowarki, wiele ułatwi. Quote Link to post Share on other sites
2579703 Posted February 24, 2010 Author Report Share Posted February 24, 2010 Jak bedzie przy kasie to napewno w to zainwestuje. Dziekuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts