Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Perypetie mojej m5-s6 [JG]

Recommended Posts

Witam. Mam kilka problemów z moją mp5. Przez krótki okres czasu miałem problemy z trybem SEMI, po kilku wystrzałach replika zacinała się. Pomagało wystrzelanie paru kulek na auto, lecz problem ciągle nawracał. W końcu replika całkowicie się zacięła. Przez tę szczelinę w gearboxie widać było tłok zamiast sprężyny, a więc zacięła się tuż przed zwolnieniem prowadnicy. Po bardzo wielu próbach i douczeniu się w internecie o budowie GB, rozebrałem i udało się mi go złożyć. Założyłem sam chwyt, żeby sprawdzić czy działa i udało się. Wszystko było w porządku. Jednak nie zdążyłem się tym nacieszyć za długo, bo po kilku suchych seriach na auto, tłok znowu się zaciął. Wszystko w GB wygląda na sprawne. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to za słaba bateria. Czy może to być spowodowane tym, że jeden żeński styk łączący się z silnikiem nie jest do końca izolowany, a chwyt mam metalowy, więc może prąd mi ucieka i silnik nie ma dostarczonej wystarczającej mocy, aby naciągnąć sprężynę? Co o tym myślicie? Czekam także na inne propozycje. Nie pisałbym wam o tym pomyśle, tylko sam bym sprawdził, jednak nie mam jak, bo obecnie za nic nie mogę umieścić spustu z tą "sprężynką" w GB. Gdy tylko ją włożę ona za chwile wyskakuje. Macie może na to jakieś sposoby? Pozdro.

PS. Zapomniałem jeszcze wspomnieć, o tym, że nie jestem pewien czy nie brakuje mi tego metalowego krążka ( te co są na i pod zębatką) na spur gear.

Edited by revanek