BladeX Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Elo, zakupiłem repkię golocka17 (R17) firmy Army Armament. I od razu pojawił się problem z magzynkiem. Gaz wylatuje bokami przy ładowaniu. Ładuję tak, jak się powinno robić. Rozkręcałem i skręcałem, ale nadal to samo jest, uszczelka jest mokra. Psikany silikonem do środka też był. Prosze o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 (edited) Bokami, to znaczy którędy? Przy zaworze, czy spod tego dekielka, który widać, jak zdejmiesz plastikową przykrywkę na spodzie magazynka? I czy po ładowaniu słychać i widać, że gaz ucieka? Edited February 27, 2010 by paint Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted February 27, 2010 Author Report Share Posted February 27, 2010 Z boków zaworu, ale nie pod dekielkiem, po moim rozkręceniu słychać, że się ulatnia, ale to przez rozkręcenie maga, jak skręcę go do końca to nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Masz TUTAJ uszczelkę? Jeśli nie, wydłub ostrożnie z zaworka zapalniczki i wciśnij ;). Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted February 27, 2010 Author Report Share Posted February 27, 2010 Nie mam tam uszczelki. A to może być wina, że nie ładuje się do końca, bo starcza na 3~6 strzałów na 25. Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 To niemal na pewno wina braku tej uszczelki. Zobaczysz, że po jej zamontowaniu gaz będzie lądował wyłącznie w magu. Tylko skręć go dobrze! Było go w ogóle nie rozkręcać... Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted February 27, 2010 Author Report Share Posted February 27, 2010 (edited) Dziękuję za pomoc, pomogłeś mi bardzo, bo już działa ;) Edited February 27, 2010 by BladeX Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Nie rozkręcałem swojego maga, nie mam pojęcia... Magazynek z założoną uszczelką od zapalniczki powinien się ładować bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted February 27, 2010 Author Report Share Posted February 27, 2010 Naprawdę mi pomogłeś, bo wszyscy mi mówili, żebym odsyłał :) Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted March 9, 2010 Author Report Share Posted March 9, 2010 Takkk... nasunął się kolejny problem z tym gaziaczkiem. Dziś sobie strzelałem ładnie w domku do tarczy, a tu nagle przestał mi strzelać. Myślałem, że to kulkami się zapchał, a tu jednak nie... Gdy wyjmowało się magazynek i chciało się strzelać, to mechanizm "Rolling Hammer" czy jakoś tak wydawał taki metaliczny dżwięk i spust wracał na miejsce, a teraz nie ma tego dźwięku i cyngiel nie wraca na swoje miejsce. Macie jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
paint Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Co się dzieje, jak przeładujesz gloczka bez magazynka? Jest klik, czy go nie ma? Zdejmij zamek i sprawdź, czy wszystko siedzi tam gdzie powinno. Szczególnie przyjrzyj się po prawej stronie mechanizmu młotka, czy żadna blaszka się nie odgięła. Może po prostu coś się zacięło i tyle... jak masz spust, to popatrz, czy nic nie wyskoczyło z mechanizmu. Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted March 9, 2010 Author Report Share Posted March 9, 2010 Wszystko jest tak jak było... mam wrażenie, że ta blaszka co ociera się o młoteczek porysowała go i już nie ma tarcia, teraz tylko jeździ i nie zaczepia o młoteczek. Quote Link to post Share on other sites
GregFrog Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Panowie mam problem z magiem, a mianowicie z zaworem od napełniania maga. Po nabiciu ulatnia się z niego gaz. W drugim magu podobna sprawa. Wystrzelałem z nich jedna butle gazu przez cały rok. Wie ktoś może czy można jakoś tanio kupić te zaworki, bo w jednym ze sklepów rzucili sobie cenne 35 zł za szt. :???: Nie wiecie może, czy zaworki z innych magów są kompatybilne z tymi z Army ?? Quote Link to post Share on other sites
BladeX Posted March 22, 2010 Author Report Share Posted March 22, 2010 No wkurzyłem się trochę, oddałem replikę na gwarancję, a oni coś powymieniali... tak powymieniali, że nadal jest to samo z tym, że od czasu do czasu idzie oddać strzał. Quote Link to post Share on other sites
miczop666 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Posiadam R45 Army Armament i przy łądowaniu gaz leci na boki (nie z zaworka maga tylko z butli greengazu w miejscu łączenia butli z dyszą) czy wiecie może jak temu zaradzić ? Czy taka uszczelka od zapalniczki pomoże ? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Mam podobny problem, tyleże założenie nowej uszczelki na tą rurkę, gdzie sie ładuje gaz wciąż nic nie daje, ponieważ uszczelka pod wpływem ciśnienia "wystrzeliwuje" mi z tego zaworka. Co można na to poradzić? Nie wiem, przykleić uszczelkę Kropelką? Prosze o pomoc, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Punchline Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 (edited) Zdaję sobie sprawę, że to jest replika na Green Gas, ale czy istnieje możliwość wprowadzenia do niej magazynku na CO2? Jeśli tak to prosiłbym o link. Z wszystkimi usterkami się już uporałem :) Edited May 30, 2010 by Punchline Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Zdaję sobie sprawę, że to jest replika na Green Gas, ale czy istnieje możliwość wprowadzenia do niej magazynku na CO2? Jeśli tak to prosiłbym o link. Z wszystkimi usterkami się już uporałem :) Nie da rady, nie ma magazynka na Co2 na rynku... Quote Link to post Share on other sites
Punchline Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Dziękuję za szybką odpowiedź ;) szkoda, że nie ma... Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Witam Widzę że każdy ma problem z klockiem a raczej magiem z klocka. Może ktoś poda namiary , na firmę lub oznaczenia jaki kupić zaworek do maga bo mój jest już nie do naprawienia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts