wiedzmin Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Witam! Zacznę od tego, że były już podobne tematy ale niezbyt mi pomogły więc postanowiłem napsiać ten. Do rzeczy, podzczas "strzelanki" w czerwcu a właściwie na strzelanke pożyczyłem koledze mp5 cymy. Latał sobie normalnie i wojował lecz w drugiej rundzie będąc na "cmentarzu" usłyszałem krótrką serie z owego mp5 a później serie przkleństw z ust owego kolegi. okazało się, że koledze, który był pod ostrzałem, mp5 zaczęło się zacinać, a później przestało strzelać zupełnie. Sprawdzaliśmy na różnych bateriachj ( sprawnych) i nic. po naciśnięciu spustu nie dzieje się zupełnie nic. Zadnego odgłosu. Zupełnie jakby nei było aku. Kabelki od silnika są podłączone styki wydają mi się sprawne co do bezpiecznika to niemoge go znalezc. tak wogóle to go raczej niema (kupiłem używany karabin [ o ja głupi- nauczka na przyszłość] ). Tak więc proszę Was o pomoc i ewentualne podpowiedzi jak to naprawić. To były pierwsze manewry na których broń była użytta. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Kabelki do silnika podłącz odwrotną stroną. Sprawdź czy nigdzie prąd nie "ucieka" (Izolacja kabli) Poszukaj jednak bezpiecznika. Rozkręć GB i sprawdź kostkę stykową (Coś mogło tam jeb.ąć). Podłącz silnik do innego karabinu i sprawdź czy działa. Weź do rączki miernik (V) i pobaw się nim... Liczę na kreatywność z twojej strony, ja więcej pomysłów nie posiadam. Quote Link to post Share on other sites
wiedzmin Posted March 5, 2010 Author Report Share Posted March 5, 2010 a po czym poznam ze kostka sttykowa jest zepsuta?? aha silnik sprawdziłem i działą bezpiecznika nie było wcale, możliwe że kable są przepalone Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Nie będzie działać prawidłowo. Czyli: -Mogło coś stać się ze sprężynką która tam jest, coś mogło się zablokować, mogły przepalić się styki (sam raz tego doświadczyłem, po prostu te dwa dynksy które łączą się s tą ruchomą częścią się zchajcały i odpadły) -Mogą być po prostu tak zasyfione ze nie przepływa prąd -Może być tak jak mówisz i mogły gdzieś spalić się kable (też widziałem, aczkolwiek w kabelku od baterii- z zewnątrz nikt by się nie domyślił że się w środku spalił). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts