kret527 Posted March 7, 2010 Report Share Posted March 7, 2010 Mam pewien problem. Pożyczyłem replikę M24, jaka nie wiem dokładnie, wiem tylko że w stoku. Problem jest następujący: Gdy naciągnę zamek, to przy odciąganiu albo sam poleci z powrotem albo zostanie i przy próbie wciśnięcia, gwałtownie odskakuje. Przy każdym z tych przypadków sprężyna nie jest naciągnięta. Wie ktoś coś na ten temat i mógłby mi pomóc? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Albo za słabo dokręcony cały mechanizm spustowy do korpusu, albo po prostu wyjechany piston sear. Quote Link to post Share on other sites
kret527 Posted March 10, 2010 Author Report Share Posted March 10, 2010 (edited) A co konkretnie trzeba dokręcić? A i może być zdarty tłok. Edited March 10, 2010 by kret527 Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 10, 2010 Report Share Posted March 10, 2010 Dwie śrubki. Z przodu i z tyłu mechanizmu spustowego. Widoczne po zdjęciu łoża. Quote Link to post Share on other sites
kret527 Posted March 12, 2010 Author Report Share Posted March 12, 2010 Po solidnym dokręceniu obydwu śrubek, problem występuje nadal. Dzięki za pomoc i starania. Zdecyduje się na wysyłkę repliki do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 12, 2010 Report Share Posted March 12, 2010 Czyli w takim razie albo zjechany tłok, albo sear. Quote Link to post Share on other sites
kret527 Posted March 15, 2010 Author Report Share Posted March 15, 2010 dałem replikę do serwisu i w piątek bede wiedział co z nią nie tak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts