Czerew Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Witam ! Wcześniej już pisałem wątek ale w złym dziale jak się okazało za co przepraszam :-F Od razu mówię że nie znalazłem na forum odpowiednich informacji tak więc chciałem zapytać jak uszczelnić replikę MB-01 well chodzi mi także o uszczelnienie tłoku i ogólnym zwiększeniu mocy np przez włożenie podkładki pod sprężynę jak to zrobić ? Po za tym chce kupić sobie ten zestaw http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...6_p_j-1324.html więc potrzebuje wzmocnić zespół spustowy i tu też przyda mi się pomoc jak to zrobić ? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 13, 2010 Report Share Posted March 13, 2010 Najlepiej najpierw zrób telfonfix w komorze hop up. Cylinder i tłok możesz uszczelnić wymieniając oringi. Groszowa sprawa w hydraulicznym. Przydała by się także dobra precka i gumka. Potem dopiero pomyśl o jakimkolwiek tuningu mocowym. Wzmocnić zespół spustu? Albo kupić nowy wzmacniany, albo poprosić chłopaków z G&H, żeby Ci zrobili. Quote Link to post Share on other sites
Czerew Posted March 13, 2010 Author Report Share Posted March 13, 2010 Tylko właśnie nie wiem gdzie można dostać gumkę do tej repliki bo jest dość nietypowa nie mówiąc już o samej komorze HU Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Bierz Systemke ENERGY ze speca. Komory teraz niestety nie ma ;/ Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted March 14, 2010 Report Share Posted March 14, 2010 Tylko właśnie nie wiem gdzie można dostać gumkę do tej repliki bo jest dość nietypowa nie mówiąc już o samej komorze HU Dlatego nie lubię chińskich tanich podrób. Z tego co wiem, to MB01 jest kopią repliki Maruzena: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1598 więc szukaj w częściach i tematach o APS96. Tylko nie ręczę za 100% zgodność części, bo przy MB03 nie ma 100% zgodności z oryginałem (VSR-10) Quote Link to post Share on other sites
Poznan Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Ja jestem zielony w spręzynowych :) co trzeba ta tasma teflonowa owinac??? sory za takie prymitywne pytania ale sprezyne mam 1 raz w zyciu :) Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Nie tyle w sprężynowych, co w większości replik to możesz zrobić. Owijasz połączenie hop-upu z lufą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts