budzioq Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Witam ! Mam kilka pytań do użytkowników replik opartych na systemie Magna. Poszukuje korpusu do budowy repliki od podstaw. Największą uwagę kładę na wytrzymałość/spasowanie korpusu, następnie cenę. Wygląd zewnętrzny jest mało istotny. 1. Czy obecnie produkowane korpusy G&P mają problemy ze spasowaniem i wymagają użycia magic pin ? 2. Korpusy WA również miały problemy ze spasowaniem, czy obecnie sprzedawane są poprawione ? 3. Jak wytrzymałość korpusu AGM ?? jest to aluminium/znal/czy jeszcze słabszy stop ? 4. Znacie może korpusy innych producentów zasługujące na uwagę ? Niema dla mnie znaczenia czy będzie to producent chiński czy markowy. Z góry dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Bielkins Posted March 22, 2010 Report Share Posted March 22, 2010 Najlepsze korpusy robi Prime - cena ok 500$ następnie inokatsu ale nie widziałem samych korpusów w ofercie.. potem G&P Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 Koło miesiaca, dwóch kupiłem korpus G&P VLTOR, jest swietny, spasowanie idealne. Najlepsze są od Prime, ale też i najdroższe... Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted March 24, 2010 Report Share Posted March 24, 2010 (edited) Ja mogę polecić z czystym sumieniem body King Armsa Vltora. Super wykonanie, świetne spasowany i wchodzi idealnie, żadnych przeróbek. Potwierdzam Prime body są chyba najwyższe w swojej klasie. Poszło PW do Ciebie budzioq Edited March 24, 2010 by Bartkie - CB Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 (edited) Tylko KA do scratch build się nie za bardzo nadaje, ono jest całkowicie gołe, trzeba wszystko dokupić, a niektórych rzeczy nie ma w sprzedaży, które są w korpusach od G&P i Prime... Edited March 25, 2010 by sebin Quote Link to post Share on other sites
Bartkie - CB Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Zgadza się. Jest tylko w zestawie oprócz body pierścień tzw barrel lock. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts