Grosio Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Hej. Przejdę do sedna. Chce wyjąć zespół komora,lufa z lufy zewnętrznej, jednak on ani drgnie. Próbowałem na siłę, próbowałem też pokręcić tym troche i nic. Zdziwiło to moich znajomych, bo im zawsze gładko wychodziło. Zdzarzyło sie komuś coś podobnego ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Spróbuj stuknąć czymś w lufę od strony wylotu. Quote Link to post Share on other sites
Ziemniak Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 lepiej nie.. jeszcze uszkodzisz końcówkę i będzie po lufie . Na pewno nie ciągnij za komorę . Ale chyba nie pozostaje nic innego jak przywalić gumowym młotkiem od strony wylotu. Tylko dobrze dopasuj to coś w co będziesz walił żeby ani nie zagiąć lufy ani nie rozgiąć. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 lepiej nie.. jeszcze uszkodzisz końcówkę i będzie po lufie . Faktycznie, nie napisałem że trzeba przy tym myśleć... :roll: Bierzesz kawałek drewnianego albo plastikowego stempla i DELIKATNIE stukasz młotkiem. Quote Link to post Share on other sites
Grosio Posted April 2, 2010 Author Report Share Posted April 2, 2010 Poszło. Długopis w lufe i coś do stukania ( w moim wypadku kawałek drewna :P ). Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 10, 2010 Report Share Posted April 10, 2010 Przydałoby się przeszlifować prowadnice komory w lufie, czy jak to się nazywa, jeśli komora siedzi sztywno to sprężynka nie dociska jej do GB co powoduje nieszczelność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts