Punchline Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 Witam, niedawno kupiłem replikę R17 Army na taiwangun.com. Z początku wszystko było ładnie, pięknie, ale teraz gdy strzelam, to czasami mam "luźny spust". Czyli zamek nie dobija tej łapki o którą powinien zachaczać. Zauważyłem też, że zamek jest bardziej wychylony w prawo. Kiedy zdejmuje zamek i próbuję nacisnąć spust to wszystko niby śmiga. Co mam robić? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Punchline Posted April 1, 2010 Author Report Share Posted April 1, 2010 Przepraszam za spam, ale nie mogę edytować postów... Możliwe jest to, żeby zamek gdy jedzie do tyłu nie zachaczał dobrze o wystający bezpiecznik, pozostawiając go w pozycji nie odciągniętej? Czy da się coś z tym zrobić, jakoś go wydłużyć lub przerobić? Błagam o pomoc :) :killer: Quote Link to post Share on other sites
Punchline Posted April 5, 2010 Author Report Share Posted April 5, 2010 Dziękuję za pomoc... Nie ma takiego wątku na waszym forum. Pozdro... chcecie to usuńcie Quote Link to post Share on other sites
paint Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 (edited) Po pierwsze nie ma się co poddawać po pięciu dniach. Po drugie temat o Gloczku od army istnieje: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=52273 Po trzecie problem chyba polega na tym, że ten bezpiecznik o którym piszesz powinien być przechylany w kierunku mechanizmu "młoteczka", wtedy zadziała jak należy. Możliwe, że przechylenie zamka w prawo spowodowało, że blaszka mechanizmu spustu przestała być dopychana jak należy. Sprawdź, czy zamek i tor po którym się porusza nie są starte. Może coś się ułamało? Edited April 5, 2010 by paint Quote Link to post Share on other sites
Punchline Posted April 5, 2010 Author Report Share Posted April 5, 2010 Replika jest nowa i była już na gwarancji... był wymieniony mechanizm spustowy i dalej to samo. Żadna blaszka nie jest wygięta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts