Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Upgrade - glock 18c od cymy

Recommended Posts

Witam wszystkich.

W tych tematach jestem nowy i nie chciał bym czegoś przypadkowo "spaprać". Nie wiem czy to dobre subforum ale myślę, że trafiłem dobrze :-P Do rzeczy: mój "problem" polega na tym, że mój glock strzela ale nie pobiera kulek. Od początku strzelam tylko kulkami 0,20g - bezszwowe profilowane od metalguna. Lufa na pewno nie jest zapchana - sprawdzałem.

Dokładniejszy opis problemu: gdy wkładam magazynek z kulkami i naciskam spust słyszę głos pracy silniczka ale pistolet nie wystrzela kulek. (tzn. co jakiś czas jakaś wylatuje, ale to chyba nie tak powinno być, prawda?)

Wiem, że to nie jest nic poważnego ponieważ na instrukcji napisane jest coś dot. "Regulacji śruby silnikowej". Napisane jest tam również, że obluzowanie się jej objawia się m.in. "AEG nie strzela, po czym po naciśnięciu spustu słyszalna jest praca silnika" - i myślę, że to właśnie ta śrubka się obluzowała - takie to moje szczęście :roll: Napisane jest tam, że trzeba ją dokręcić.

Mam zamiar to zrobić ale jak już napisałem wcześniej boję się by czegoś nie zepsuć ( replikę mam od wczoraj i jest to moja druga replika; tak wiem fajny początek :roll: ) Może ktoś pomóc mi - jak bezpiecznie naprawić ten problem i powiedzieć gdzie ta "śrubka się znajduje" ?? Może już miał ktoś podobny problem i posiada owy pistolet?

Jeżeli ktoś był by mi w stanie pomóc mogę dać zdjęcia pistoletu aby łatwiej było powiedzieć gdzie ta śrubka się znajduje. To tylko jak ktoś by chciał :uśmiech:

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Dziękuję.