garfik Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Temat może brzmi głupio, ale to właśnie jest ten problem. Strzelanie na sucho - wszystko jest OK. Pojedynczy, seria, nie ma kłopotów. Załadowanie do magazynka kulek i próba strzelania skutkuje syfonem. Replika wypluwa jedną kulkę, zamek nie jest odrzucany, robi się pssss... Sprawdzone na dwóch magazynkach. Spotkał się ktoś z czymś takim? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 Podobna rzecz dzieje się z moim Coltem 1911 A1 KJW i do dziś nie mogę rozszyfrować co to jest, dokładnie taki sam problem. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 Problem rozwiązany. Idąc za sugestią Chemika333 (dzięki wielkie!), namierzyłem miejsce uszkodzenia. Winną okazała się być uszczelka - a dokładniej jej brak. Mosiężne "coś" (tłok?), co znajduje się wewnątrz czarnego plastykowego cylindra, ma obwodowe wycięcie. W tym wycięciu powinna znajdować się uszczelka. U mnie jej nie było. Jej resztki wysypałem z wnętrza repliki. Odpowiednio dopasowany oring załatwił sprawę. Wprawdzie był ciut za mały, ale kilka zwojów taśmy teflonowej skutecznie go dopasowało. Replika żyje :-) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 U siebie też spróbuje wymienić uszczelkę tłoka :ok: Również dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts