moon76 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Witam Mam poważny kłopot z repliką. Przed Mangustą postanowiłem odświeżyć replikę i po wymianie gumki HU na wzmocnioną Guarder'a , wzmocniony tłok Classic Army wraz z głowicą . Zmieniłem też oring na trochę większy i wszystko było by ładnie ale osiągi zamiast wzrosnąć to zmalały i to na tyle że 90 FPS to po prostu żenada. Nie wiem co jest nie tak. Sprawdzałem szczelność - jest ok.Następnie Sprawdzałem na starych częściach i co ciekawe jest tak samo słabo. Możliwe ze to wina sprężyny ?? Niestety posiadam sprężynę m135 od GFC i po złożeniu całości nie ma siły tego uciągnąć (akumulator 2800mah 9,6v ).Tu nasuwa się kolejne pytanie : czy skrócenie sprężyny coś da ?? nadmienię iż stara sprężyna (stokowa) jest o 1/4 krótsza od M135. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Daxtar Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Pierwsza rzecz jest taka, że markowe części nigdy nie będą w pełni kompatybilne z chińskimi bebechami, i stąd właśnie podejrzewam ten spadek FPSów. Na twoim miejscu wymienił bym sprężynę na M120. Edited April 14, 2010 by Daxtar Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Spróbuj zrobić tak. Rozkręć GB, wyciągnij zespół cylindra, włóż sam tłok, skręć GB i zobacz czy tłok luźno chodzi w GB, nie moze być żadnych oporów. Ja mam GB JG 3gen v2 i ledwo co mogłem palcem tłok przesunąć, skutkiem tego było ok. 200FPS na M120. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 A ja mówię żebyś sprawdził baterię w chronografie, może przez słabe baterie Ci źle mierzy. Quote Link to post Share on other sites
moon76 Posted April 15, 2010 Author Report Share Posted April 15, 2010 Problem już rozwiązany. Przyczyn było kilka: 1 źle wypodkładkowany GB 2 niedostatecznie naładowany akumulator 3 sprężyna, wymiana na 120 pomogła Dzięki wielkie za pomoc temat uważam za zamknięty Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts