tennessee Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 TAAAAAK!!!!!!!!!!!!! OBSZUKAŁEM CAAAAAAAAAŁE FORUM I NIE ZNALAZŁEM!!! No to skoro 99,9% użytkowników nie będzie miała za co mnie zlinczować to przejdę do mojego problemu. Otóż na niedzielnym strzelaniu, z moją nową repliką (PJ16 A3 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._p_j-1405.html) okazało się, że hop-up w ogóle nie kręci. Po prostu żadnej reakcji. Postanowiłem ją rozebrać(replikę). Jako że to moja pierwsza emka, to nie mam zielonego pojęcia jak jest zbudowana. W końcu udało mi się wyjąć tą lufę z komorą. I tutaj mój problem. zdjąłem komorę wraz z gumą z lufy, aż tu nagle, nie uwierzycie, kawałka gumki nie ma! Mały kawałeczek zaraz przy krawędzi, ale to nie ważne. Wypadł mi dystanser i nie mam pojęcia skąd. Komory dalej boje się rozkręcać, bo mam wyjątkowy talent do jeszcze większego popsucia czegoś co naprawiam. Moglibyście mi wytłumaczyć w jaki sposób rozebrać komorę żeby nie popsuć? bo nie wiem czy to z całą komorą jest problem czy z samą gumą. I jak ten dystanser sam tak po prostu wypadł, skoro samej komory nie tknąłem nawet śrubokrętem? Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Jeśli wyjąłeś lufę z gumka to nic dziwnego, że wypadł dystanser bo on się na niczym nie trzyma. Skoro gumka była porwana to logiczne, że nie kręciła. Zajrzyj do komory przez otwór gdzie wchodzi lufa z gumką, zobaczysz prostokątny mały otwór w tym okrągłym tunelu. Umieść dystanser w tym otworze poprzecznie do tunelu (jak aby dziurawe końce dstansea były skierowane na boki) upewnij się, że komora jest skręcona na minimum i wepchnij do niej lufę z nową gumką, między czasie nie obracaj komorą bo Ci znowu wypadnie dystanser. Quote Link to post Share on other sites
tennessee Posted April 28, 2010 Author Report Share Posted April 28, 2010 Ok dzięki bardzo, pomogłeś jak nie wiem co ;) wszystko już działa jak należy, nowa komora i guma. Śmiga pięknie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts