Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4A1 Boyi Kolba

Recommended Posts

Siemka. Mam taki problem dotyczący kolby w mojej replice M4A1 Boyi. Kolba lata na boki i troszeczkę mi to przeszkadza przy strzelaniu i tak ogólnie jak noszę replikę. Mój kuzyn miał podobnie jak ja tyle, że mu kolba odpadła raz na strzelance całkiem. Chybotała się tak na boki i nagle bum... Odpadła. Czy ja też muszę czekać na to, aż mi odpadnie i dopiero dokręcić tak jak to zrobił mój kuzyn( Ma dokładnie taką samą replikę ) czy też mogę wcześniej temu zapobiec i dokręcić? - Chciałem tak zrobić, lecz nie mogę tego odkręcić. Próbuję całkiem i nie mogę wyciągnąć kolby. Więcej na zdjęciach:

Zdjęcie 1 ( Klik ) - Tu, gdzie trzymam palcami właśnie o to mi chodzi, że rusza się.

Zdjęcie 2 ( Klik ) - Tyle udało mi się rozkręcić od kolby od strony body.

Zdjęcie 3 ( Klik ) - Odkręcona śrubka i dalej nie wiem jak to zrobić.

Zdjęcie 4 ( Klik ) - A tu tak ogólnie kolba żeby było wiadomo o co biega :uśmiech:

Będę wdzięczny za pomoc.

Na początek przykręć tę śrubę od regulacji na miejsce.

A oto jak dokręcić kolbę w m4

1. Ciągniesz za ten plastyk od regulacji(nie wciskasz jak przy normalnej regulacji) kolby maksymalnie w dół i trzymając do zsuwasz całkiem kolbę z prowadnicy.

2. Okręcasz imbusową śrubę od dołu prowadnicy trzymającą zatyczkę na końcu prowadnicy kolby.

3. zaglądasz od tyłu do wnętrza prowadnicy. Zobaczysz tam śrubę, która trzyma kolbę, wystarczy ją dokręcić.