kelo Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Szukam jak w temacie białej kurtki wojskowej dobrze by było gdyby to była jakaś puchowa macie jakieś pomysły. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 białej kurtki wojskowej dobrze by było gdyby to była jakaś puchowa A jak się upieprzysz, to będziesz ja prał co tydzień i puch szlak trafi :( Dowolna puchówka i cienka biała maskująca. Quote Link to post Share on other sites
kelo Posted May 10, 2010 Author Report Share Posted May 10, 2010 Hmm myślałem o tym by nakładać maskałat jednak założenie bawełny na takie coś jest zgrozą. Przecież ona zbyt słabo oddycha i jej zachowanie jak zmoknie wręcz legendarne. Dlatego myślałem o czymś takim jednak puchówka nie jest konieczna ale by było miło. Poszukuje czegoś takiego na zimę bo nie chce w żadnym kamuflażu a jedynie białą. Ewentualnie jakiś prosty kamuflaż. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Maskałat BW. Masz do wyboru spodnie, kurtkę, poncho. W sumie do założenia na normalny mundur bo to jakiś cienki nylon jest ale maskuje świetnie. Z jednej strony biały, z drugiej biały z zielonymi ciapnięciami - zimą w lesie praktycznie nie do zobaczenia. No i plusem jest cena - za 60-70PLN masz komplet. Problem jest tylko z rozmiarówką, bo niemiecka jest jakaś dziwna i dla niewymiarowych szwabów jakoś. Ja dla siebie nie mogę nic znaleźć mimo zakupu 4 kompletów ;( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts