Levvy Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Witam, mam problem, po otrzymaniu repliki z serwisu kulki praktycznie podkręcają się w dół, przy dokręceniu hop up jest coraz gorzej. Mam komorę HU CA, gumkę systemy (obydwie nowo założone) i dystanser z długopisu, w czym może tkwić problem? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 za mały dystanser lub smar na gumce. nowa guma też potrzebuje czasu aż sie dotrze. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Możliwe też ,zę dystanser jest wręcz za duży- wyjmij komorę i sprawdź. Poradnik jak to zrobić jest na portalu autorstwa ANR -a ;) Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted May 23, 2010 Author Report Share Posted May 23, 2010 Dystanser ma ok. 2 mm grubości. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Zewnętrzna średnica dystansera powinna mieć 2,5-3mm. Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Dystanser ma ok. 2 mm grubości. Zobacz jak mocno wybrzusza gumkę w lufie- na skręconym hop-up powinien prawie całkowicie się chować. Przy całkowitym wybrzuszeniu piowinien już z mocny sposób blokować lufę. Ja właśnie wczoraj robiłem małą poprawę dystansera. Po roku pracy albo on albo gumka się wyrobiły- wystarczyło dać trochę taśmy izolacyjnej na dystanser i pod ten plastik dociskający go i wrócił mi pełen zakres regulacji hop-up Zewnętrzna średnica dystansera powinna mieć 2,5-3mm. Wiele zależy też od lufy- mi przy zmianie lufy i gumki na systemę w zbrojowni wsadzili zdecydowanie grubszy dystanser- standardowy był za mały przy lufie o grubszej ściance. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts