mungo95 Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Witam. Mam taki problem jak mogę wyciszyć w miare tanio gdzies do 150 zł moją pj25. Wszystkie pomysły (oczywiście sprawdzone) mile widziane. (Kolega mi doradził wyciszoną głowicę tłoka,cylindra i Dysza GR25, tylko teraz pytanie czy będzie pasował <http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4175> I jeśli moglibyście podawać linki z tymi głowicami, od biedy te dysze które na 100% pasują) Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 (edited) W PJ-25 na wyciszenie pomagają: - zmiana chwytu silnikowego (u paru osób pomogło w tym mojemu znajomemu - podobno stockowy jest źle odlany czy cuś) - wymiana materiału tłumiącego w tłumiku, bo ten standardowy jest... (nie kończę) - zagadałbym do silesia-factory Poza tym w teorii to PJ25 ma już wyciszone głowice, a największym problemem nie jest właśnie dźwięk wystrzału tylko pracującego GB/silnika. Edited May 27, 2010 by mil38 Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 27, 2010 Author Report Share Posted May 27, 2010 (edited) Dzięki ale też przy okazji napewno głowica tłoka wymienie guardera z podwojna uszczelka z asgshopa. Jakoś z tą rączką nie chce mi się wierzyć ale spróbować nigdy nie zaszkodzi :wink: (inne tłumiki niż te qd pasują do tej esery? ) Ja osobiście wybrałbym tą rączkę < http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5602 > stopki nie musze bo mam przecież już wiec nie ma potrzeby. Edited May 27, 2010 by mungo95 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Tak czy siak głowica Guardera to bardzo dobry pomysł, choćby ze względu na szczelność. 8) Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 27, 2010 Author Report Share Posted May 27, 2010 (edited) Ta głowica będzie pasowała? bo nie jestem pewien i nie wiem http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=593 z góry dzięki :uśmiech: P.S. Tak na marginesie to mi tez chyba pomoże wyciszyć pracę gearboxa, jeśli się mylę popraw mnie :-F Edited May 27, 2010 by mungo95 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Szczerze mówiąc nie wiem czy będzie pasowała. To zależy czy masz Bore-Up'a już czy masz tą starszą wersję PJ25. Jak masz tą starszą to na pewno będzie ok, jeśli masz tą nowszą to nie. Musisz wtedy poszukać głowicy do zestawu Bore-Up. Akurat głowica cylindra samej pracy GB nie poprawi. Tylko szczelność. Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 27, 2010 Author Report Share Posted May 27, 2010 Nie wiem kupilem uzywke, gość kupił w 2009.03. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Podaj numer seryjny i najlepiej jaki masz cylinder - czy z miedzi czy chromowany. Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 27, 2010 Author Report Share Posted May 27, 2010 (edited) Napisze ci wszystko co tam pisze pod logiem a więc: cal.7.62mm s/n 000396 Cylinder chromowany. :mrgreen: Najlepiej podaj gg to będzie szybciej :lol: Edited May 27, 2010 by mungo95 Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 GG masz w moim profilu. Z powyższych danych wynika, że masz nowszą wersję z Bore-Upem i ta głowica nie będzie pasowała. Musisz poszukać po prostu podobnej, tyle że przeznaczonej do zestawu cylindra o poszerzonej średnicy. I tyle... Pzdr Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 27, 2010 Author Report Share Posted May 27, 2010 Mógłbyś mi podać jakieś linki z tym materiałem wytłumiającym do tłumika bo nie umiem znaleźć :lol: Dzięki za wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted May 28, 2010 Report Share Posted May 28, 2010 http://www.silesia-factory.pl/ Zagadaj do nich - powinni sobie dać radę z tym tłumikiem. Jak coś to na gg dalej pisz... Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 Dopytaj się o tą rączkę jeśli możesz bo chciałbym kupić dobrze :wink: Quote Link to post Share on other sites
mungo95 Posted February 22, 2011 Author Report Share Posted February 22, 2011 Temat do kosza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts