Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam taki problem jak mogę wyciszyć w miare tanio gdzies do 150 zł moją pj25. Wszystkie pomysły (oczywiście sprawdzone) mile widziane. (Kolega mi doradził wyciszoną głowicę tłoka,cylindra i Dysza GR25, tylko teraz pytanie czy będzie pasował <http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4175> I jeśli moglibyście podawać linki z tymi głowicami, od biedy te dysze które na 100% pasują)

W PJ-25 na wyciszenie pomagają:

- zmiana chwytu silnikowego (u paru osób pomogło w tym mojemu znajomemu - podobno stockowy jest źle odlany czy cuś)

- wymiana materiału tłumiącego w tłumiku, bo ten standardowy jest... (nie kończę) - zagadałbym do silesia-factory

Poza tym w teorii to PJ25 ma już wyciszone głowice, a największym problemem nie jest właśnie dźwięk wystrzału tylko pracującego GB/silnika.

Edited by mil38

Dzięki ale też przy okazji napewno głowica tłoka wymienie guardera z podwojna uszczelka z asgshopa. Jakoś z tą rączką nie chce mi się wierzyć ale spróbować nigdy nie zaszkodzi :wink: (inne tłumiki niż te qd pasują do tej esery? ) Ja osobiście wybrałbym tą rączkę < http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5602 > stopki nie musze bo mam przecież już wiec nie ma potrzeby.

Edited by mungo95

Szczerze mówiąc nie wiem czy będzie pasowała. To zależy czy masz Bore-Up'a już czy masz tą starszą wersję PJ25. Jak masz tą starszą to na pewno będzie ok, jeśli masz tą nowszą to nie. Musisz wtedy poszukać głowicy do zestawu Bore-Up.

Akurat głowica cylindra samej pracy GB nie poprawi. Tylko szczelność.

GG masz w moim profilu.

Z powyższych danych wynika, że masz nowszą wersję z Bore-Upem i ta głowica nie będzie pasowała. Musisz poszukać po prostu podobnej, tyle że przeznaczonej do zestawu cylindra o poszerzonej średnicy. I tyle...

Pzdr

• 8 months later...