sempu Posted November 17, 2004 Report Share Posted November 17, 2004 ktora lepsza na snajpere! wiadomo: m15 1400zl vsr-10 950zl m15 jest AEg'iem wiec jest bardziej funkcjonalny :wink: prosze o opinie! Link to post Share on other sites
Giwer Posted November 17, 2004 Report Share Posted November 17, 2004 Jezli interesuje Cie klimat sniperki bierz VSR + sprezyne 120-130SP (75zł) + prec lufe 6,03 225zł. Czyli VSR za 950+300zł -> 1250zł masz przyzwoita sniperke. Do tego luneta z allegro jakas za 90-120zł+pierscienie z MG za 50zł. Sniperka za 1400zł z lunetka (od niedawna mam taki zestawik) Osiagniesz ok 370-390 FPS, nie podam Ci dokladnej wartosci bo nie mam jak zmierzyc. Moj VSR G-Spec ze sprezyna 120SP ciagnie dalej od stockowych AEGow moze o jakies 4 metry? moze 7? nie mierzylem dokladnie. Jutro dojdzie do mnie prec lufa, dam jakis dokladniejszy opis w piatek-niedziele jak z celnoscia i zasiegiem. Link to post Share on other sites
sempu Posted November 17, 2004 Author Report Share Posted November 17, 2004 sam wlasnie nie wiem. Jezli interesuje Cie klimat sniperki bierz VSR + sprezyne 120-130SP (75zł) + prec lufe 6,03 225zł. Czyli VSR za 950+300zł -> 1250zł masz przyzwoita sniperke. Do tego luneta z allegro jakas za 90-120zł+pierscienie z MG za 50zł. Sniperka za 1400zł z lunetka (od niedawna mam taki zestawik) no przydalby sie jeszcze dwojnog :wink: mysle ze gdybym kupil snajpere to bym musial zakupic bron boczna. jakis pistolet-elektryk albo gaziak pozdro Link to post Share on other sites
mlody_one Posted November 18, 2004 Report Share Posted November 18, 2004 Wilku, kochanie Ty moje! :wink: :P musze sie z Toba nie zgodzic... ja latam z VSR PS (jak wiesz, bo przeciez kilka razy po lbie dostales :P) i wcale nie narzekam... tak jak sie strzelamy z PAT'em i ASG Kielce czyli full AEG'ow, ze dwa gazy i kilka sprezynek, ja z moim vsr (120% + kilka bonusow w najblizszym czasie) czuje sie jak najbardziej spelniony :) troche taktyki, troche cwiczen i mozna naprawde fajnie bawic sie w snajperstwo... kwestia biu... yyyyy :) gustu.. zalezy co kto lubi i co sie komu podoba... Link to post Share on other sites
sempu Posted November 18, 2004 Author Report Share Posted November 18, 2004 no to jak z osiagami? narazie to sie strzelam z ludzmi ktorzy maja same sprezyny a najlepszy jest chyba mp5 z TM. ale szykuja sie AEG'i. Link to post Share on other sites
sempu Posted November 19, 2004 Author Report Share Posted November 19, 2004 no a wytrzymaja bebechy na sprezynie 170PDI? bo tak to dobra opcja jest :lol: Link to post Share on other sites
sempu Posted November 21, 2004 Author Report Share Posted November 21, 2004 TO DOBRZE! bo myslalem ze jeszcze tyrzeba bedzie jakies bebechy tam wepchac :lol: pozdro Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted November 21, 2004 Report Share Posted November 21, 2004 dopisze jeszcze ze chodzi zapewne o sprzyne 170% Classic Army ktora w tabelce na MG jest rownowazna z 150% PDI no chyba ze wetkneliscie 170% PDI ale wtedy nie uwierze ze nawet classikowy gearbox to wytrzyma (przynajmniej w dluzszym czasie) bez dodatkowych wzmocnionych bebechow wetkniecie mocniejszej sprezyny (chodzi o 170% CA) daje naprawde duzo o wiele stabilniejszy lot kulki i dobre kilka metrow skutecznego zasiegu niestety moj m15a4 nie doczekal upgrejdu ale w porownianiu z kumplem ktory to zrobil efekt byl niezly Link to post Share on other sites
cubix Posted November 21, 2004 Report Share Posted November 21, 2004 jeśli chodzi o VSR GSPEC to posiadam i jest to świetna snajpa mam cały zestaw upgradowany i napewno nie ma porównania jeśli chodzi o klimat... jest nawet na sprzedaż ;] za dobrą kasę jakby co to KOMIS i moje gg (też w komisie)... Link to post Share on other sites
SouthMan Posted November 22, 2004 Report Share Posted November 22, 2004 A ja mam takie pytanie luźno połączone ze snajperstwem, mianowicie chodzi mi o lufe precyzyjną. Czy na prawde warto wydawać za ~150 zł ? Celność i zasięg widocznie rośnie czy są to małe różnice ? Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted November 22, 2004 Report Share Posted November 22, 2004 to jesli nic oprocz sprezyn nie wymieniliscie w GB a on nadal dziala to tylko zwieksza moj respekt dla CA :) dlaczego dopiero teraz mi to mowisz??? :) :) :) Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 M15A4 Carabine w wersji "snajperskiej" ;) Do szczęścia brakuje jeszcze dwójnogu... Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 -ja mam w stockowym GB CA z modelu ris wsadzone obecnie 300% -miałem przez półtora roku 270% celowo pisze w % co by nikt nie musiał sprawdzac w tabelkach.:] -ale musze zrewidowac polądy na temat GB z CA ostatnio zrobiły sie jakies takie łamliwe:/. tzn. miałem doczyynienia z jednym SPC z CA i po wsadzeniu 210% "na goło"* ... GB sie posypał :/ czyzby masówka? a moze poprostu już mają zjechane formy ...nie wiem sam co sądzić o tym fakcie ... moze poprostu fartu brak i wadliwie frezowany GB *na goło = sprezyna+prowadnica z łożyskiem+głowica z łozyskiem http://www.pat.kgb.pl/1.jpg jakos nie moge sie zebrac do zakupu optykiale bedzie bo kolitube musze pzrełozyć na broń boczną. Link to post Share on other sites
myceK Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 DariuszM luneta nie jest za nisko? nie przylania ci jej ? Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Nic nie przysłania - jak przekonywał mnie Viper- optyka jest jakoś tak zrobiona, że nawet jak cos blisko przesłania obiektyw, to nie bedziemy tego widzieć w obrazie...mimo wysokiej muszki, obraz w lunecie jest czysty i klarowny - widac tylko cel i krzyż, a montaż (z allegro) jest super, pozwala na błyskwiczne zamontowanie i demontaż lunety bez narzędzi, w 2 sekundy, podobnie jak rączkę transportową... Link to post Share on other sites
SoD_Tropiciel Posted May 1, 2005 Report Share Posted May 1, 2005 Jeśli chodzi o snajperski M15A4 to wolałbym tą wersje: http://hometown.aol.com/geijuutsuka/images...s/jaypage01.jpg Kupel od AA jest snajperem w Teamie N.I.A.A w USA i trzeba przyznać dobrze mu wyszła snajpera . Link to post Share on other sites
Recommended Posts