sobczaq Posted November 23, 2004 Report Share Posted November 23, 2004 Witam... Mam jedno lamerskie pytanko gdyż moje poszukiwania w księgarniach i necie nie przyniosły odpowiednich rezultatów: Jak obszyć mundur six color desert który mógł być uzywany podczas operacji pustynna burza ?? Tzn. godło jednostki, flagi na ramionach czy "zdobyte" specjalności i czy naszywki powinny byc przygaszone czy normalne... Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 23, 2004 Report Share Posted November 23, 2004 analogicznie jak w tym topicu naszywki zgaszone, koniecznie OD, wykaz jednostek bioracych udzial w operacji DS znajdziesz w sieci bez problemu... reszta jak zwykle BDU (flagi, specjalnosci itd.) Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted November 23, 2004 Author Report Share Posted November 23, 2004 Ok dzięx, tylko co to znaczy "koniecznie OD" ?? (lamerstwo się kłania :D ) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 23, 2004 Report Share Posted November 23, 2004 o ja stary... dluga droga przed Toba... OD znaczy mniej wiecj tyle co oliwkowy, oliwkowo-zielony (olive-drab) czyli nie naszywaj na mundur z pierwszej wojny w iraku naszywek pustynnych... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 Pmaietaj, ze tasmy z nazwiskami i tasmy US Army w pozniejszym okresie byly czesto piaskowe! Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 hihihi.. szasz sam sie zacytowales? ;) chytrze... co do tasm... w pozniejszym okresie czego? bop chyba nie wojny w iraku? 8) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 co do tasm... w pozniejszym okresie czego? bop chyba nie wojny w iraku? 8) Chdzoilo mi o lata 1991-93. W Iraku już chyba nie, ale w Kuwejcie i w Saudi tak, w Somalii też. Pozdr Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted November 25, 2004 Author Report Share Posted November 25, 2004 Przepraszam że się wtrącam :) ale mam jeszcze 2 pytanka: 1. a jak było z flagami ?? tylko kolorowe ? i czy muszą to być koniecznie flagi "prawa" i "lewa" w zależności na który rękaw się ją naszywa czy też mogą byc jakieś nieregulaminowe odstępstwa... 2. jaką replikę M16 A2 (zdaje mi się że DS to będzie wersja A2) moglibyscie mi polecić (niestety w grę wchodzi tylko ASG) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 26, 2004 Report Share Posted November 26, 2004 1. a jak było z flagami ?? tylko kolorowe ? i czy muszą to być koniecznie flagi "prawa" i "lewa" w zależności na który rękaw się ją naszywa czy też mogą byc jakieś nieregulaminowe odstępstwa... Flaga na prawym rekawie czyli "lewa". Jesli nieregulamione to nie ma co pisac :-) o co chodzi z tym samocytatem? ja nie chcialem Kliklo mnie sie nie tam gdzie trzeba :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts