Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cm.028problem...:(

Recommended Posts

Witam, jak juz wcześniej pisałem rozłożyłem i złożyłem cały karabin cm.028a. Mam problem: mianowicie pistolet strzela tylko ogniem ciągłym, i pozostała mi cześć taka cięka metalowa płytka, która wypadła mi jak po raz pierwszy wyciągnąłem gearbox'a z body. Wiem że problem z ogniem ciągłym jest problemem spowodowanym złym poskładaniem ogólnie selektora ognia. Nie mam bladego pojęcia co złożyłem źle, na początku przy ustawieniu na semi i przy naciśnięciu spustu zaciął się spust i nie wracał na swoje miejsce. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Mikos

Co do płytki to nie przychodzi mi nic na myśl jeśli chodzi o wnętrze GB. Może to zbyt proste ale wewnątrz body po lewej stronie jest taka wsuwana płytka, która trzyma tylni zaczep do pasa nośnego (zahacza o niego). Jeśli to jest to, to wsuń ją tam w odpowiedni sposób.

Natomiast jeśli chodzi o problem semi to jest parę rzeczy, które można złożyć źle. Np. trzeba dobrze ułożyc ruchomą część kostki stykowej. Polecam popatrzeć na jakieś zdjęcia otwartego GB, albo ew. metoda prób i błędów. ;-)

Pzdr

To taka płytka jak TU po prawej?

TAK To powinno wyglądać złożone (oczywiście bez tej taśmy). Jeśli to ta część, co wyżej, to jest ona umiejscowiona pod tą większą płytką z zębami. Kawałek jej widać po prawej.

Edited by Doopek

Dzięki mil38, został mi też zaczep właśnie od pasa nosnego, i nie wiedziałem jak go założyć. czyli ta pytka to jest od tego. Doopek, to nie jest ta część ale dzięki za odpowiedź. Najwyżej spróbuje złożyć go jeszcze raz. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam MikoS.