MikoS Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Witam, jak juz wcześniej pisałem rozłożyłem i złożyłem cały karabin cm.028a. Mam problem: mianowicie pistolet strzela tylko ogniem ciągłym, i pozostała mi cześć taka cięka metalowa płytka, która wypadła mi jak po raz pierwszy wyciągnąłem gearbox'a z body. Wiem że problem z ogniem ciągłym jest problemem spowodowanym złym poskładaniem ogólnie selektora ognia. Nie mam bladego pojęcia co złożyłem źle, na początku przy ustawieniu na semi i przy naciśnięciu spustu zaciął się spust i nie wracał na swoje miejsce. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mikos Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 Co do płytki to nie przychodzi mi nic na myśl jeśli chodzi o wnętrze GB. Może to zbyt proste ale wewnątrz body po lewej stronie jest taka wsuwana płytka, która trzyma tylni zaczep do pasa nośnego (zahacza o niego). Jeśli to jest to, to wsuń ją tam w odpowiedni sposób. Natomiast jeśli chodzi o problem semi to jest parę rzeczy, które można złożyć źle. Np. trzeba dobrze ułożyc ruchomą część kostki stykowej. Polecam popatrzeć na jakieś zdjęcia otwartego GB, albo ew. metoda prób i błędów. ;-) Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted June 24, 2010 Report Share Posted June 24, 2010 (edited) To taka płytka jak TU po prawej? TAK To powinno wyglądać złożone (oczywiście bez tej taśmy). Jeśli to ta część, co wyżej, to jest ona umiejscowiona pod tą większą płytką z zębami. Kawałek jej widać po prawej. Edited June 24, 2010 by Doopek Quote Link to post Share on other sites
MikoS Posted June 25, 2010 Author Report Share Posted June 25, 2010 Dzięki mil38, został mi też zaczep właśnie od pasa nosnego, i nie wiedziałem jak go założyć. czyli ta pytka to jest od tego. Doopek, to nie jest ta część ale dzięki za odpowiedź. Najwyżej spróbuje złożyć go jeszcze raz. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam MikoS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts