sokol39 Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Witam. Mam dziwny problem z repliką Cm 0.28 (dodam, że jest to moja pierwsza replika i nie bardzo mam pojęcie w tych sprawach). Otóż po wystrzeleniu kilku kulek na ogniu ciągłym replika przestaje podawać kulki i strzela tzw. blankami. Dzieje się to zarówno na magazynkach HI jak i MID cap. Magi mam nowe, więc to nie one sprawiają problem. Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 3, 2010 Author Report Share Posted July 3, 2010 Czytałem gdzieś, że wymiana gumki HOP-UP może pomóc. Czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
ckreage Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Może po prostu masz badziewne kulki? Spróbuj na jakichś lepszych (G&G) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 (edited) Może po prostu masz badziewne kulki? Spróbuj na jakichś lepszych (G&G) :-F :lol: Co to za wyraz? Jakiś, jak już... Przestaje podawać kulki - hi cap się "zmęczył", a mid capa załatwiłeś, jak źle go używałeś za pierwszym razem. Na chłopski rozum problem jest w tym, że jak podaje kulki na początku a potem nie, to wina jest w urządzeniu podającym kulki czyli magazynku. Jeśli masz możliwość, to pożycz inny mag i spróbuj na nim. EDIT. Obsługa magazynków low-cap / mid-cap1) Całkowicie nowych magazynków nigdy nie nabijaj do pełna. 2) Zanim zaczniesz używać magazynka to nasmaruj go minimalną ilością silikonu. 3) Następnie należy przeprowadzić następujące czynności. - Najpierw magazynek nabić 10 kulkami i zwolnić wszystkie. - Następnie załadować go 20 kulkami i znowu zwolnić wszystkie. Ładowanie i zwalnianie należy powtarzać aż dojdzie się do całkowitej pojemności magazynka. Tą czynność przeprowadź paręnaście razy... 4) Jeżeli nie używasz magazynków nigdy nie zostawiaj ich naładowanych!!! Z asgshopu. Pozdrawiam. Edited July 4, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Załóżmy, że wina leży w magazynku. Można z tym coś zrobić, czy trzeba kupować nowe? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Nie mogę Ci stwierdzić dokładnie czy wina leży w magazynku, ale większość faktów wskazuje na tak. Tak jak pisałem przedtem sprawdź na innym magazynku. Otóż po wystrzeleniu kilku kulek na ogniu ciągłym replika przestaje podawać kulki i strzela tzw. blankami Rozwiń to bardziej, ale napisz przejrzyście. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Rozwiń to bardziej, ale napisz przejrzyście. W momencie, gdy naciskam spust w trybie ognia ciągłego kilka (około 10) kulek leci normalnie, a potem przestają wylatywać z lufy i słychać tylko puste uderzenia tłoka. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Obróć replikę do góry nogami i zobacz wtedy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Nie chciałbym wyjść na nieznającego się na rzeczy dzieciaka, ale co to da? Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Dodam, że podobny problem miałem w moim poprzednim magazynku Hi-cap, ale w tamtym przypadku wiedziałem, że nie jest w pełni sprawny. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Nie chciałbym wyjść na nieznającego się na rzeczy dzieciaka, ale co to da? Grawitacja... To wina magów. Chociaż na 2 to troszkę mało prawdopodobne. Na mid i hi jest identyko? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Na Hi jest o wiele gorzej (na nim nawet 5 kulek nie wystrzelę), ale jego już nawet nie używam, bo jak wspomniałem jest zepsuty (czego jestem pewny :-F ). Co do Mid- capów mam 2 zakupione w tym samym czasie i z każdym z nich mam podobny problem. Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 7, 2010 Author Report Share Posted July 7, 2010 Obróć replikę do góry nogami i zobacz wtedy. Obróciłem i replika wypluwała kulki normalnie, bez najmniejszych problemów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 Zmień magi. Za słaba sprężyna w magu, nie ma siły wypchać kulek, a przy pomocy grawitacji kulki "same wylatują" z maga co wyklucza w pewnym stopniu problemy z zespołem komory hop-up. Również pozdrawiam ;-) . Quote Link to post Share on other sites
sokol39 Posted July 7, 2010 Author Report Share Posted July 7, 2010 Czyli krótko mówiąc, poprzez złą eksploatację magów zepsułem je tak? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 No, można tak powiedzieć, aczkolwiek mogły to też być kiepskie magi ;). Następnym razem warto korzystać z tej instrukcji przy pierwszym użyciu mid/low capów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts