fifibezon Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Mam WIELKI problem! Więc moje HK416 agm'u nie strzela, oraz nie podaje kulek. Zamontowałem w nim gumkę systemy czarną i prec. lufę jbu 6.03 410. Wcześniej podawał po 5 kulek, bądź cały magazynek wylatywał przez lufę! Inny problem będący od czasu zakupienia mojej repliki to taki że karabin zamiast strzelać "tyka". Wydaje mi się, że tłok nie dochodzi i się zacina (tłok). Wtedy muszę rozkładać karabin na pół i pociągając śrubokrętem tłok do tyłu, strzelić. Błagam was dajcie mi jakieś rady do tego przypadku... Gdyż nie chcę kupować NA RAZIE nowego GB. Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 2, 2010 Author Report Share Posted July 2, 2010 Więc dzisiaj karabin strzela (wina nienaładowanego akumulatora), ale dalej nie podaje kulek zauważyłem że w lufie ostro wystaje gumka i nawet jak zmniejsze hop up to dalej nie podaje ;(. Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 2, 2010 Author Report Share Posted July 2, 2010 Więc dzisiaj karabin strzela (wina nienaładowanego akumulatora), ale dalej nie podaje kulek zauważyłem że w lufie ostro wystaje gumka i nawet jak zmniejsze hop up to dalej nie podaje ;(. Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Nieaktualne ;-) Link to post Share on other sites
kornelm Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 napisz w czym był problem i jak go naprawiłeś, komuś może się na przyszłość przydać Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Według mnie to problem na linii komora-dystanser. Za mocna naciska na gumkę, przez to kulka nie może się swobodnie przecisnąć. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 W sumie to go nie naprawiłem... Ale problem był/jest taki: Karabin strzela lecz na zasięg ok. 20-30m. Wydaje mi się że to z powodu źle zamontowanej gumki HU lub dystansera. Komora jest stockowa a gumka Systema Energy... Spox, dzięki! Link to post Share on other sites
Recommended Posts