Damianosky Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 (edited) Cześć, kolega ma do wydania ok. 1600zł na m4 . Myślałem nad tym : M4 1149.00 zł + Tuning 1 Lvl. (m120) 125.00 Zł Razem 1274 zł Ten akumulator będzie dobry ? NiMH 8.4V 1100mAh Mini Plus ta ładowarka ?Ładowarka Jeżeli tak to mamy 1464zł + wysyłki ok. 1500zł. Coś zmienić lub dołożyć za te 100-110zł ? Może precke Guarder ? Chce żeby wszystko robił sklep, przyszło już poskładane itd. Zamówić to co podałem czy jest jakaś lepsza możliwość ? Edited July 4, 2010 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Myślę, że lepiej zainwestować w baterię Li-po. Ładowarka mikroprocesorowa z balanserem w podobnej cenie- ok 120 zł. A cena batki, też oscyluje w tych granicach 100zł. A teraz Capri ma maniakalną promocję na Li-po. Jaszcze nie sprawdzałem bo nie chcę się denerwować, że może przepłaciłem za swój zestaw. O ich zaletach jest art. na wmasg. A jeśli wystarczyłoby na prec lufę to czemu nie. Pozdrawiam Ramzi Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 (edited) Troche http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3598 + http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4215 + http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=3603 Styknie w zamian za wyżej wymieniona baterie i ładowarke? Uciągnie mu tą m120 ? Edited July 4, 2010 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 I się zdenerwowałem - sporo taniej niż kupiłem, ale cóż chociaż teraz pomogę. Uciągnie na bank. Montowałem M120 do AUG CA. i śmiga bez problemu. Miernik jest dobrą i tańszą opcją niż chociażby Lipo alarm. Jeśli bateria wystarczy na powiedzmy 2000 cykli na M120, to kolega musi mieć barrrdzo ciężki palec aby na jesdej strzelance rozładować baterię. A jeśli nie ma pewności to zawsze może sprawdzić na respie napięcie. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 (edited) On raczej na respa nie chodzi ;-) Koles strzelajacy w butelki Jednak lipola on nie chce i pozostaje pierwszy zestaw, to co tam jest napewno mu wystarczy. Dzieki za pomoc Ramzi ;-) Edited July 4, 2010 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 No problemo, jak mogę to pomogę. A zapytaj się w sklepie czy ten akumulator mieści się w front greepie M4. Niby powinien ale... jak pisząje do większości replik z stałą kolbą , a w tej M4 co dałeś link bateria jest z przodu a nie w kolbie. Pozdrawiam Ramzi Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Według mojego kolesia powinien styknąć. Temat niedługo poleci. Duża różnica bedzie pomiedzy lipolem 7.2 a nimh 9.6v? Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Według mnie to tak. Lipo są o wiele bardziej wydajne. I mniej problemowe w użyciu,a co jest bardzo ważne to nie rozładuje się sama, a NiMh tak. Niech kolega kupi Lipo- będzie zadowolony. Używałem baterii NiMh 9,6 3300 mAh ,a teraz lipo. I wracać do NiMh nie ma mowy. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 16, 2010 Author Report Share Posted July 16, 2010 Dzięki. Temat do kasacji Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts