Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zett1

Użytkownik
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Cześć Panowie, z góry powiem, otóż sprawa trafiła na dobre forum. Dziękuje za polecanie forum związanych z medyną / lekarzy itp. ;) Temat jest dziwny.. Rozłożyłem GB v3 (stock) w celu wymiany sprężyny, wszystko wyczyściłem i wypodkładkowałem po swojemu. Złożyłem wszystko jak by się mogło wydawać ze sztuką. Jednak jest lipa. GB działał strzelał itp, skręciłem replikę i się okazało że nie ma reakcji na spust. Siwy element (z takim dzióbkiem) który jest połączony ze spustem zamiast popychać element dostarczający prąd (ten dzyndzel co wchodzi między 2 blaszki) - to go podnosi, co nie pozwala na przepływ prądu - brak reakcji. Wcześniej działało okej, teraz coś się zepsuło. Jak temu zaradzić? Jakieś pomysły? Może jakieś niedopatrzenie z mojej strony? Pozdrawiam
  2. Zett1

    Lipo - pytanie

    Jakieś skomplikowane to to nie wydaje się. W ustawieniach mam 2S 7,4 V wybrane, tak jak na pakiecie piszę. Jeszcze sprawdzę w 2 pakiecie, ale bardziej bym stawiał na baterię chociaż.. nigdy nic nie wiadomo.
  3. Zett1

    Lipo - pytanie

    W trybie storage ładowarka daje mi do 7,6 V i tyle samo na chargu mi daje.. o co chodzi?
  4. Zett1

    Lipo - pytanie

    Dzięki @Rych33, jutro siądę do lektury ;)
  5. Zett1

    Lipo - pytanie

    Dzięki za odpowiedź Panowie! @Rych33 1) Około 3h 2) Trochę tego trochę tego - jednak myślę że ilość kulek nie przekroczy 1,5tys więc chyba całkiem rozsądnie operuje ogniem :) 3)1300Mah Jeszcze co zauważyłem (albo mi się wydawało) to to że napięcie w trybie storge i na ładowaniu normalnym jest takie same.. że nie ma znaczenia który tryb wybiorę to do tylu samo ładuje.
  6. Zett1

    Lipo - pytanie

    Cześć, Już jakiś czas strzelam sie plastikiem. Ale chciałbym się douczyć w tej materii. Po zakupie pierwszej repliki (z pakietem LIPO) bateria nie wytrzymała całej rozgrywki zdarzyło się tak z 2-3 razy -> Po graniu robiłem tryb STORAGE na ładowarce DELTA REDOX. /Przed graniem oczywiście lądowanie. Po kilku grach stwierdziłem że rozładuję ją/ na wspomnianej wyżej ładowarce (pakiet 7,4V) podpiąłem i wybrałem tryb DISCHARGE (6V) I tak robię po każdej grze - rozładowuję - dzień przed - ładuje. - DODAM że bateria działa spoko gierkę wytrzymuje już do końca itp. I teraz pytanie, wiadomo ciągłe ładowanie i rozładowywanie skraca żywotność baterii. Czy takie coś jest sensowne co robię? Czy po prostu po graniu zostawić ją za tydzień przed graniem sobie doładować? Zastanawiam się czy może na początku trzeba było 'zregenerować' baterię - żeby normalnie mogła już działać i nie ma potrzeby rozładowywania jej po każdym graniu. Pozdrawiam!
×
×
  • Create New...