arramis94 Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 Witam! Mam pytanie odnosnie repliki mk23 socom. Otoz jak rozlozyc to cacuszko nie psujac go przy tym :DD. Jestem nowy i dopiero zaczynam 'wchodzic do swiata ASG' prosze byc wyrozumialym. Najlepiej poprosilbym o jakis filmik, ale wszelkie porady Mile Widziane. Z gory dziekuje i pozdrawiam :D juz znalazlem i chyba wiem temat mozna usunac PozdrAwiAm Quote Link to post Share on other sites
arramis94 Posted July 12, 2010 Author Report Share Posted July 12, 2010 Witam! Mam pytanie odnosnie repliki mk23 socom. Otoz jak rozlozyc to cacuszko nie psujac go przy tym :DD. Jestem nowy i dopiero zaczynam 'wchodzic do swiata ASG' prosze byc wyrozumialym. Najlepiej poprosilbym o jakis filmik, ale wszelkie porady Mile Widziane. Z gory dziekuje i pozdrawiam :D Jednak nie moge nadal zdjac ;/ prosze o jakis filmik Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 (edited) jeśli jesteś nowy i nie umiesz rozłożyć, to tym bardziej nie złożysz Działa ---> ciesz się i nie rozbieraj Nie działa ---> chcesz to możesz się cieszyć, ale replike daj komóś, kto się zna Edited July 12, 2010 by kornelm Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 cofnij zamek aż wycięcie po jego lewej stronie zgra się z ośką zaczepu zamka, wyjmij zaczep na lewą stronę, zamek przesuń do przodu i następnie do góry. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 (edited) Może mój mizerny filmik Ci pomoże :D http://www.youtube.com/watch?v=WHz2k9lU2pI Muszę się jednak podłączyć do tematu. Problem inny, ale replika ta sama. Otóż dzieje się z moją repliką rzecz dość dziwna i niepożądana: odkąd temperatura na polku przekracza 30 C mój mk23 socom podaje takie mizerne ilości gazu, że kulka wypada z lufy i przelatuje maksymalnie 2 metry :cry: W schłodzonym domku (21 C) jest wszystko ok. , replika strzela normalnie (jak na mój model, bo na pewno nie ma on tych 340 FPSów - na moje oko góra 270). Więc co to jest? Jakaś gumka rozpręża się przez temperaturę i zatyka zawór w magazynku? Bo ja tego nie trawię... Same problemy z tym gnatem, powoli rozumiem jaka jest różnica między STTI a TM :D Edited July 15, 2010 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Podegnij prężynkę kurka tak aby mocniej klikało. W cieple gaz jest pod większym ciśnieniem i mocniej działa na "talerzyk" zaworu czyli mocniej go dociska do jego korpusi więc do otwarcia zaworu potrzeba sporo większej siły. Ew jeśli ładujesz top gazem to zacznij ładować green gazem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts