Frank_92 Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Panowie nie wiecie jak uszczelnić komorę hu ? Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted July 17, 2010 Report Share Posted July 17, 2010 tu masz wszystko KLIK PS. nie pamiętam kto to podawał ten link, ale się chyba nie obrazi ;) Quote Link to post Share on other sites
Janek Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 W tym shicie to tylko i wyłącznie taśmą teflonową... Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Janek i z tym bywają problemy przy stockowej komorze (wpychanie teflonu szpilką :D) Frank zacznij zbierać na komorę pdi :) Quote Link to post Share on other sites
pucus Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 yyyyy..... przecież do mp001 niema komory hopka od pdi są do vsr która w sumie jest podobna ale t nie to samo więc nie będzie raczej pasować Quote Link to post Share on other sites
lintu666 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Żeby nie zaśmiecać forum kolejnymi tematami związanymi z MP001, podpinam się tutaj. Pytania są następujące: 1. Czy części z L96 (konkretnie cylinder) będą pasowały do mp001? 2. Czy jest jakaś szansa, by rozebrać cylinder z mp001? (Nie, nie rozkręca się) Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Double no! Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Cylinder od mp001 można rozkręcić w taki sam sposób, jak cylinder od vsr'ki - wiercenie. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 @up data..... Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 (edited) Cylinder od mp001 można rozkręcić w taki sam sposób, jak cylinder od vsr'ki - wiercenie. Nic nie trzeba wiercić.Prosz, zdjątko: 2. Czy jest jakaś szansa' date=' by rozebrać cylinder z mp001? (Nie, nie rozkręca się) [/quote']Dziwne, bo u mnie się rozkręca... Edited October 30, 2010 by Gasparzinho Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Na pewno to jest MP001? Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 (edited) Na pewno. Dziś rozbierałem także mp002 - tak samo się rozbiera. Fakt faktem, że trzeba było użyć do tego rozkręcenia trochę siły, ale mimo to się da. Mamy tam normalny gwint. Z resztą na dyszy z przodu mamy 2 rowki - coś mi śmiga po głowie, że były do takich bajerów specjalne kluczyki. Wsadzało się w nie taki kluczyk i się ładnie odkręcało. Czytałem tutaj dość sporo, wszyscy mówią, że rozebranie cylindra jest niemożliwe zarówno w mp001 jak i w mp002 - nie wiem, co to za mit (może w starszej serii się nie dało? Nie wiem, ale to mp001 ma ponad rok, mp002 ponad 3 lata i w obu się rozbiera...), ale wszyscy to rozpowiadają coraz dalej i dalej bez uprzedniego sprawdzenia na własną rękę. A przecież takie trudne to to nie jest. Pozdrawiam Edited November 6, 2010 by Gasparzinho Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Do tej pory jak spotykałem się z ludźmi, którzy próbowali rozebrać cylinder od MP001 to się okazywało, że głowica cylindra to jedna całość z cylindrem... Więc jak to odkręcić? Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 (edited) Jedna całość? Cylinder jest srebrny, głowica cylindra złota - już wizualnie jedną całością nie są. W rozkręcenie najzwyczajniej musiałem włożyć trochę siły i techniki. Normalny gwint jak w śrubach. Zamiast pytać po prostu spróbujcie ; ) Edited November 8, 2010 by Gasparzinho Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Wiem jak to wygląda, bo miałem podobne w VSRce. Jednak kiedyś na GG gadałem z jakimś gościem, który próbował "ztuningować" MP001 i tam cylindra odkręcić nie szło :/ Quote Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Pierwsze 2 razy, gdy próbowałem go odkręcić także mi się nie udało i byłem tak samo święcie przekonany, że się nie da. Później dostałem zdjęcia rozkręconego zespołu cylindra i trochę pewniejszą ręką go rozkręciłem. Chwycenie głowicy cylindra jest dość problematyczne, do tego jest ona bardzo mocno przykręcona. Prawdę mówiąc wątpię, żeby to był zbieg okoliczności, że w obu replikach jakie są u mnie zespół jest rozbieralny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts