Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam problem z moim rk03, a mianowicie z Selektorem ognia, i Hop Up-em. Tryb Safe działa w porządku, Tryb Auto również, lecz gdy przełączę na Tryb Single to zaczynają się problemy. Na Singlu strzela tak jak w trybie Auto ,lub po 3-4 kulki, coś w stylu Burst, lub bardzo rzadko,strzela tak jak powinien czyli pojedynczo. Jest to dość denerwujące. Przez te problemy z selektorem, sprężyna w gearboxie straciła swą moc, więc zasięg i prędkość kulek spadły. A więc będę musiał wymienić sprężynę... Czytałem trochę postów na ten temat, lecz nie pomogły. Jeśli ktoś był chętny na chłopski rozum wytłumaczyć co jest nie tak, i co trzeba by zrobić, byłbym bardzo wdzięczny.

Na początek objaśnij mi swoją teorię, jak to możliwe, że przez problemy z selektorem sprężyna osłabła. A teraz mi wyjaśnij. Naciskasz spust na single i wylatują naraz 3-4 kulki czy AEG wykonuje 3-4 cykle?

Na początek objaśnij mi swoją teorię, jak to możliwe, że przez problemy z selektorem sprężyna osłabła. A teraz mi wyjaśnij. Naciskasz spust na single i wylatują naraz 3-4 kulki czy AEG wykonuje 3-4 cykle?

A więc, z tego co ja rozumiem na full auto AEG nie wykonuje pełnego cyklu tak? Więc sprężyna jest ściśnięta, przez co traci moc, przynajmniej ja tak myślę. Więc jeśli singlu AEG zawsze wykonuje pełen cykl (co również słyszałem) to sprężyna nie powinna być ściśnięta, lecz ja nie mam Singla, więc po tym jak kończyłem strzelać, sprężyna była ściśnięta, przez co straciła moc? To musi być powód, bo jak inaczej po tygodniu mogłaby spaść moc. A co do drugiego pytania, jak naciskam spust na single to AEG wykonuje 3-4 cykle.

A więc, z tego co ja rozumiem na full auto AEG nie wykonuje pełnego cyklu tak?

Źle zrozumiałeś.

Więc sprężyna jest ściśnięta, przez co traci moc, przynajmniej ja tak myślę.

Dobrze myślisz.

Więc jeśli singlu AEG zawsze wykonuje pełen cykl (co również słyszałem)

Źle słyszałeś.

to musi być powód, bo jak inaczej po tygodniu mogłaby spaść moc.

Na pewno nie w tydzień. Nie tak szybko. Generalnie, straszne bzdury pleciesz, ale można Ci to wybaczyć, nie musisz się w końcu na wszystkim znać, a tutaj po poradę przyszedłeś. Dziwna sprawa z tym singlem, stawiam na pęknięta sprężynkę od przerywacza/kostki stykowej, albo źle złożoną/uszkodzoną dźwignie selektora. Tak czy siak, bez rozbierania się nie obejdzie. Brak mocy prędzej jest wynikiem pękniętej sprężyny/uszkodzonej gumki HU niż natychmiastowej ubicia sprężyny. Mam wrażenie nie wszystko mówisz o okolicznościach uszkodzenia repliki. Tak czy siak, dla samego spokoju ducha wymienił bym sprężynę na jakąś markową, najlepiej Guardera.

No tak, z pośpiechu nie dodałem iż Hop Up kulek nie podkręca. Zauważyłem to po tym gdy próbowałem wyregulować go. Kulki zawsze leciały na tej samej wysokości. Staram się opisać najlepiej jak umiem, lecz wiedzy o AEG nie mam zbyt wielkiej. To nie jest tak, że kłamie lub coś ukrywam. Po prostu mało się znam, a chce żeby mój AEG działał poprawnie, lecz nie wiem co z nim zrobić, a więc pisze co wiem nawet jeśli jest to błędne za co przepraszam.

Edited by DsBt256