kaktoos Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 (edited) Witka Piszę w imieniu kolegi (ma problemy z komunikacją z innymi ludźmi). Więc tak. Kupił sobie jakiś czas temu replikę AEG P90. Strzelała bez problemu. Wczoraj 1 raz ładował (ok. 2h). Wyszedł postrzelać. Oddał kilka serii i replika przestała strzelać. Zaglądamy do aku, a on nagrzany (od razu go odpięliśmy). Co się mogło stać? Mi się wydaje że to zwarcie. Gdzie szukać przyczyny problemu? PS:Wiem że podobny temat już był, ale za Chiny nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki za pomoc. Edited July 23, 2010 by kaktoos Quote Link to post Share on other sites
zolbo Posted July 23, 2010 Report Share Posted July 23, 2010 Zmierz napięcie na batce o ile jej nie przepaliłeś i sprawdź kable bo może niefartownie twój kolega je przebił przy wyciąganiu lub wkładnaniu batki, zobacz czy Output na ładowarce zgadza się z napięciem na batce. Jeśli wszystko będzie się zgadzało to otwórz gearbox (chyba że masz jeszcze aktualną gwarancje to oddaj do reklamacji) bo możliwe że ułamała ci się któaż część kostki łączącej styki. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 24, 2010 Report Share Posted July 24, 2010 Słabo wygląda możliwość połamania kostki, nie ma tam jakichkolwiek naprężeń, prędzej styki by się przepaliły. Jak batka była gorąca, to gdzieś jest duży opór. Sprawdźcie kable. To jest to coś o nazwie D90H ? Jeśli tak, to nie ma co się dziwić i bateria jest padnięta - standard w taniej kupie :< Quote Link to post Share on other sites
kaktoos Posted July 24, 2010 Author Report Share Posted July 24, 2010 Ok, dzięki. Jutro sprawdzę o ile kumpel będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts