Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika nie działa, aku się grzeje...

Recommended Posts

Witka

Piszę w imieniu kolegi (ma problemy z komunikacją z innymi ludźmi).

Więc tak. Kupił sobie jakiś czas temu replikę AEG P90. Strzelała bez problemu. Wczoraj 1 raz ładował (ok. 2h). Wyszedł postrzelać. Oddał kilka serii i replika przestała strzelać. Zaglądamy do aku, a on nagrzany (od razu go odpięliśmy). Co się mogło stać? Mi się wydaje że to zwarcie. Gdzie szukać przyczyny problemu?

PS:Wiem że podobny temat już był, ale za Chiny nie mogłem znaleźć.

Z góry dzięki za pomoc.

Edited by kaktoos

Zmierz napięcie na batce o ile jej nie przepaliłeś i sprawdź kable bo może niefartownie twój kolega je przebił przy wyciąganiu lub wkładnaniu batki, zobacz czy Output na ładowarce zgadza się z napięciem na batce. Jeśli wszystko będzie się zgadzało to otwórz gearbox (chyba że masz jeszcze aktualną gwarancje to oddaj do reklamacji) bo możliwe że ułamała ci się któaż część kostki łączącej styki.

Słabo wygląda możliwość połamania kostki, nie ma tam jakichkolwiek naprężeń, prędzej styki by się przepaliły.

Jak batka była gorąca, to gdzieś jest duży opór. Sprawdźcie kable.

To jest to coś o nazwie D90H ? Jeśli tak, to nie ma co się dziwić i bateria jest padnięta - standard w taniej kupie :<