ThePesH Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Mam zamiar kupić Masede ze sklepu ASG Shop jest tam za niecałe 2000 zł. Dziś znalazłem na Gunfire.pl Masade z A&K za niecałę 1000zł. Ta różnica w cenie tj 1tyś. strasznie mnie ciekawi. Dlaczego taka różnica ? Ponieważ od strony technicznej są to całkowicie inne repliki - chinol to najzwyklejszy AEG w budzie Masady , a PTS to która poza jakością wykonania oferuje wymiane lufy i sprężyny bez rozbierania gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Ciekawe jaką tam sprężynę można władować albo czy wystarczy zapodać mocniejszy tłok aby wszystko wytrzymało 150. Drugie pytanie jakie magi tam pasują? Tzn. czy hicapy od eMek pójdą czy może wystarczy coś podpiłować? Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Co do magazynków u mnie: - hicap mały "vietnam style" nie znam producenta działa poprawnie - midcapy 120bb MAG - działają poprawnie - midcapy 120bb King Arms - działają poprawnie - realcapy 30bb MAG - działają poprawnie Bez żadnych przeróbek Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 A pmagi starowskie (green label)? Ktoś próbował tych magazynków? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Sorry za doubleposta. Jakie batki stosujecie w swoich Masadach? 8,4V wystarczy czy lepiej jednak 9,6V? Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted April 20, 2011 Report Share Posted April 20, 2011 U mnie - 7.4V 2100mAh Lipo http://www.component-shop.co.uk/html/body_ip2s25c2100.html Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 http://gunfire.pl/product-pol-1152192468-MASADA-Licensed-Tan.html więc mówicie, że to crap tak? Niby także na licencji, możliwość szybkiej wymiany lufy itp. itd. ale czy jest warty jakichkolwiek złociszy czy to tylko fajnie wyglądający AEG z bebechami za 300. ? Ps. Gdzieś słyszałem, że można doń wstawić sprężynę 120-130m i bebechy wytrzymają:/ prawda?? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/61180-masada/ zerknij do tematu o chińskiej masadzie i sam zdecyduj czy shit czy nie. Ja po przejrzeniu blisko 100 stron na arnies machnąłem ręką na Masadę, zostaję przy mojej zmagpulonej emce. Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 No też se poczytałem i widzę, że opinie są różne. Jedni mają problemy z komorą, dyszą czy prowadnicą(często plastik), a inni nie(fart, że stalowa czy co??) więc chyba przy jej zakupie trza mięc sporo szczęścia i czasu na podłubanie w środku. :/ LoL : Quote Link to post Share on other sites
Harry-ex Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 No też se poczytałem i widzę, że opinie są różne. Jedni mają problemy z komorą, dyszą czy prowadnicą(często plastik), a inni nie(fart, że stalowa czy co??) więc chyba przy jej zakupie trza mięc sporo szczęścia i czasu na podłubanie w środku. :/ LoL : To mam jeszcze jedno pytanie. Czy w tej replice można samodzielnie wymienić sprężyne bez utraty gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Orientujecie się czy będą do ACR magpula pasować cześci innych firm? Jak jest z możliwościami tuningowymi tej repliki jeśli chodzi o gearbox? Quote Link to post Share on other sites
Raq Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 (edited) pomyłka. Proszę o kasację posta. Edited May 13, 2011 by Raq Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Zamówiłem ACR'a Magpula wraz z aluminiowym, orisowanym frontem + chwyt przedni RVG + muszka MBUS. Będzie się działo! We wtorek będzie paczka, po czasie zdam relację na wszelkie nurtujące pytania. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 @Psikus jest kilkudziesięciostronicowy temat na forum Arnies Airsoft (trzeba się zarejestrować), jest tam kilkanaście różnych konfiguracji części. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 @Psikus jest kilkudziesięciostronicowy temat na forum Arnies Airsoft (trzeba się zarejestrować), jest tam kilkanaście różnych konfiguracji części. Mógłbyś dać linka? Jestem zarejestrowany ale tego akurat nie mogę znaleźć. Chyba że źle szukam i to nie wyskakuje pod hasłem "masada pts". Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/index.php?showtopic=184343&st=0 skromne 102 strony, choć polecam czytać od końca, bo w tym temacie jest groch z kapustą. Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 (edited) http://www.arniesairsoft.co.uk/forums/index.php?showtopic=184343&st=0 skromne 102 strony, choć polecam czytać od końca, bo w tym temacie jest groch z kapustą. Nath, dobrze wkleiłeś link? bo wyświetla mi się: "An Error Occurred Sorry, an error occurred. If you are unsure on how to use a feature, or don't know why you got this error message, try looking through the help files for more information." Zalogowany tam jestem. Edited May 25, 2011 by pesinter Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Argh! Tak to jest jak link się za długi wrzuci. Teraz powinno być git http://zklamki.pl/4i1t0y . W razie czego wchodzisz na forum na Arnies, potem Product Reviews->Rifle AEG i temat o Masadzie Magpula masz na pierwszej stronie :). Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Wejdzie do tej repliki bateria 11.1 lipo?Jakie są niestandardowe części w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
pesinter Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Wejdzie do tej repliki bateria 11.1 lipo?Jakie są niestandardowe części w tej replice? Wejdzie każda bateria która rozmiarem nie przekracza wolnej przestrzeni we froncie. Inna sprawa że 11 lipo może ci dużo szybciej zajechać mechanizm wewnątrz repliki od słabszych baterii. Sam używam 7,4 lipo i jest według mnie wystarczająco. Ogólnie replika jest wspaniała, lepiej wykonanego karabinka nie miałem w rękach, a i strzela to celnie i daleko jak na te jedyne 340 fpsów. Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Wejdzie do tej repliki bateria 11.1 lipo?Jakie są niestandardowe części w tej replice? Zapomnij o wsadzeniu do niej 11.1v bez układu Mosfet... koszt naprawy będzie spory ! Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 a co to za układ i do czego służy? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/18905-tranzystor-fet-w-obwodzie-aeg/ naprawdę czarno widzę Twoje życie na forum jeśli szybko nie przyswoisz sobie używania szukajki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 W sklepie mi powiedzieli że do tej repliki nie wsadzę sprężyny mocniejszej jak 130. Ma ktoś pomysł czy da się ją jednak zamontować? Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 A po co ci mocniejsza sprężyna niż M130 ?????? Masada to nie snajperka to karabin szturmowy ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts