Promar Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Mój pierwszy post u was i od razu lecę do was z problemem.Kupiłem używane stockowe M16A3 JG na allegro.Pan który mi to sprzedał kupił karabin w marcu tego roku więc gwarancje jeszcze posiada.Karabin doszedł szybko i cały narzekać nie mogłem bo w pudełku zastał mnie karabin a nie cegła :D więc wziąłem się za testowanie sprzętu.Niestety stwierdziłem że ma bardzo małą moc a na trybie pojedynczego strzału zdarzy się że wypluje karabin dwie kulki.Moc jest bardzo słaba miewa problemy z przebiciem taśmy używanej do oznaczenia strefy bezpiecznej.Porównałem mocą i zasięgiem moje M16 do G36 JG i Kałacha Cymy które mają mniej Fpsów jak M16A3 firmy JG moja replika ma mieć gdzieś około 430 fps a została pobita na łeb na szyje przez słabsze bronie też stockowe.Strzelałem z akumulatora który dostałem czyli 8,4V 1500mha jakiś chinoli miałem kupić nową baterię ale zaszły problemy z bronią.Pierwsze spróbowałem użyć drugiej takiej samej baterii mojego kumpla czy czasem moja nie nawala ale rezultat taki sam , oczywiście hop-up'a regulowałem ile się dało.Gdy najprostsze próby rozwiązania problemu nic nie dały otworzyłem karabin przeczyściłem lufę popatrzyłem na ładnie zamknięty gearbox :D i teraz mam do was ważne pytanko czy podczas strzały z tego miejsca ma uchodzić trochę powietrza ? Mój staż w ASG jest mały można powiedzieć że jest to rok czasu i o ile moja wiedza mnie nie myli to jest to tłok i z tego miejsca nie powinno wydostawać się dużo powietrza. Powietrze jest nadal wyczuwalne z wysokości 10cm i mam pytanko czy to może być wina tłoka może jest coś nieszczelne czy to mogła by być wina że broń tak słabo strzela ?. Proszę o Wasze zdanie co może być nie tak i czy nie będzie problemu z oddaniem broni z takim problemem do sklepu GunFire na gwarancje (Gearbox nie był otwierany ani przezemnie ani przez poprzedniego użytkownika i posiadam wszystkie papiery). Jeśli zajdzie potrzeba to jeszcze mogę dorzucić odgłos pracy repliki ale muszę poczekać aż lepszy aparat wróci do mnie bo jest w trasie :D. Teraz jeszcze zmierzyłem napięcie w moim akumulatorku i wychodzi 8,5 V Z góry dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Masz zły cylinder moim zdaniem. Powinienieś przy tej długości lufy mieć pełny cylinder (bez dziury (typ 0)). Mój znajomy też ma lufę jak w M16, cylinder typ 2 i w praktyce jest tak jak w Twoim przypadku, czyli biją go na głowę repliki mające teoretycznie mniej fps'ów. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted July 27, 2010 Report Share Posted July 27, 2010 Dokładnie, jeżeli to jest twój cylinder, to musisz go zmienić on pasuje do m4, a nie m16. Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted July 27, 2010 Author Report Share Posted July 27, 2010 (edited) Tak to jest mój cylinder sprzedawca tej broni mówił że nic nie zmieniał możliwe jest aby od nowości był taki cylinder ??. Czyli pod reklamacje takie coś by się nie zaliczało ?? Pucu- Czy po zmianie cylindra o ile taka zaszła wszystko było tak jak należy ?? Na zdrowy rozum raczej wydaje mi się że z takim czymś to z reklamacji nici więc prosiłbym o poradę jaki cylinder wybrać abym mógł odczuć pełną moc tej repliki bo mój team strzela się na terenach zalesionych i potrzebuje zasięgu. Edited July 27, 2010 by Promar Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Na dobrą sprawę to po prostu kup jakikolwiek pełny cylinder. Mnóstwo tego jest np.: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6324 Cylinder u znajomego nie został wymieniony, ale pomoże na pewno. Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted July 28, 2010 Author Report Share Posted July 28, 2010 Ten będzie pasował ? http://www.gunfire.pl/product-pol-11521902...A-Element-.html Jest typu A ale w tym sklepie chyba tak jest oznaczony pełny cylinder.Proszę o jakąś opinię tego cylindra i również serwisu GunFire bo od nich pochodzi ta replika to miałbym tańszy serwis i cylinder bym u nich kupił bo montaż w moim wykonaniu byłby niepewny :D.Liczę że tylko cylinder sprawia problem w replice kto wie co chińczyk mógł zrobić jeszcze :D Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Cylinder jest ok, tylko za drogi jak na mój gust. O serwisie nic nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted July 28, 2010 Author Report Share Posted July 28, 2010 Co może być przyczyną że na semi wylatują czasem dwie kulki ? czy to też może mieć coś wspólnego z cylindrem czy to już inna bajka ? Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Rozciągnięta gumka hop up. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Zapaprana dysza, popychacz, głowica cylindra. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 (edited) Tez tak miałem w g3 po wymianie na typ 0 okazało sie ze kulki 0.23 warują okazuje się ze mam 410-420 fps po wymianie cylindra na prawidłowy typ0 sama wymian da ci 50 fps więcej wymień tez gumkę hop up . Edited July 29, 2010 by rafik1213 Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted July 29, 2010 Author Report Share Posted July 29, 2010 Jaką gumkę polecacie do tylu fps'ów ile powinna mieć moja broń ? Systema była by dobra ? Co powiecie o tych gumkach bo tam gdzie chciałbym dać moją broń mają tylko te na stanie http://www.gunfire.pl/product-pol-11521937...p-Mad-Bull.html http://www.gunfire.pl/product-pol-11521902...Hop-Up-GFC.html Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Czarny guarder bedzie w porzadku. Gumki hop up maja to do siebie, ze daja rozne osiagi w zaleznosi od wielu czynnikow, komora, dystanser, dysza, lufa, kulki. Wyrobienie sobie opini wymaga testow. Np mi doradzano sprawdzenie systemy, dalem sie skusic, cena 10 zl wieksza dala mi 1-2 m wiecej, od tamtej pory jade na guarderach(przezroczystych, z racji fpsow). Oczywiscie u Ciebie systema moze dzialac lepiej niz guarder. Milego testowania. Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted July 29, 2010 Author Report Share Posted July 29, 2010 (edited) Właśnie jak będę dawał replikę do wymiany cylindra to też wymienię tą gumkę i może lufę precyzyjną kupie ale na razie najważniejsze jest aby po tym cylindrze były takie fps jakie powinny być bo z tym co teraz mam to nie pójdę nigdzie :D Wybór gumki też będzie zależał co panowie z tego sklepu będą mieli na stanie :D a jak patrze co świeci pustkami Niech ktoś coś powie o tych gumkach co podałem przedtem linki byłbym bardzo wdzięczny. Edited July 29, 2010 by Promar Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Pamiętaj nigdy nie kupuj czarnego guardera. Z tego co podałeś to madbull lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Czarny guarder nie kręci w ogóle jak jest zimno. Systema, Madbull. Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Czarny guarder nie kręci w ogóle jak jest zimno. Systema, Madbull. Zanim będzie zimno, kolega już zdąży zmienić gumkę na kolejną, ale skoro koledzy dogłębnie przetestowali guardera i twierdzą, że do niczego się nie nadaje, to na pewno mają rację, chociaż ja nie mam takich drastycznych wspomnień Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Zanim będzie zimno, kolega już zdąży zmienić gumkę na kolejną, ale skoro koledzy dogłębnie przetestowali guardera i twierdzą, że do niczego się nie nadaje, to na pewno mają rację, chociaż ja nie mam takich drastycznych wspomnień Po pierwsze skąd wiesz, że zmieni na kolejną? Ja nie zmieniam gumki co 5 miesięcy... Po drugie, sam byłem dość długi okres czasu użytkownikiem Guardera czarnego. Bez przesady, że się do niczego nie nadaje. Kiedy jest ciepło Guarder kręci naprawdę bardzo dobrze. Jednak generalnie nie polecam, są lepsze propozycje, np. takie jakie padły wyżej. Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Ja mam białego guardera i jestem bardzo bardzo zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 (edited) Mi po 5 miesiącach sam dystanser by podkręcał kulki..Ja się nie kłócę czarny guarder jest od 450 w górę, z pewnością są lepsze gumki, wy chciwi fpsów macie lepszą wiedzę na ten temat niż ja, dobrze doradźcie koledze i wszyscy będą zadowoleni...Aktualnie używam czegoś co ma 360-370, zasięg porównywalny z replikami mającymi 400+ i jak napisałem używam białego guardera i nie zamienię go na nic innego, bo po co? W replice typowo do lasu mam czarnego guardera, jak sam powiedziałeś "gdy jest ciepło kręci bardzo dobrze", więc chyba miałem prawo go polecić, nie wiem w ogóle po co ten cały problem. Edited July 30, 2010 by Koszyk Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted July 30, 2010 Report Share Posted July 30, 2010 Przezroczysty jest ok, tyle że przedtem nie powiedziałeś, że chodzi Ci o przezroczystego, a ja mówiłem o czarnym. Jak coś, to jest mnóstwo tematów o gumkach w tym dziale... Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Promar Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 Odesłałem replikę na reklamację poczekałem 9 dni roboczych i dostałem raporcik: "Naprawa elementów komory HU".Moc bardzo się poprawiła lecz cylinder nie został wymieniony jest nadal ten sam.Moja M16 na pewno nie ma mniej niż 380 fps lecz niestety nie wiem ile faktycznie ma fpsów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts