BD_Rash Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 witam. Na wstępie proszę o nie odsyłanie mnie do "szukaj" bo ja mam modem i to dużo kasy idzie jakbym siedział i szukał. Po uzyskaniu odpowiedzi możecie wykasować ten temat... A więc. Czy można jakoś inaczej upgadować VSR g-spec niż zestaw cały(na MG za 799zł bez sprężyny)?? Jak wstawię tłok wzmocniony i inne takie elementy i do tego spr. 300% to się nie posypie?? Co proponujecie jako alternatywę dla zestawu UPGR.?? dzięki za odp. pozdrawiam, Rash. Link to post Share on other sites
KaT Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 PRzy sprezynie 300% powinienes wymienic przynajmniej to, co w srodku jest plastikowe, czyli jak mniemam tlok i prowadnice sprezyny. Przydaloby sie tez wymienic glowice cylindra. Najdrozsza czecia w takich zestawach(ok 70% ceny) stanowi "wzmocniony" metalowy cylinder. Moim zdaniem spokojnie bedzie mozna przez jakis czas uzywac stockowego cylindra, ale trzeba sie liczyc z tym, ze dluzej jak rok to pewnie nie wytrzyma. Z drugiej strony kupujac zestaw oszczedzamy, gdyz kupujac poszczegolne czesci wyszlo by jakies 25-30% drozej. Nie wiem jak jest w przypadku VSR, przypuszczam ze podobnie, ale czytalem, ze ludzie z powodzeniem wsadzali do stockowych cylindrow mocniejsze sprezyny np w APSach i M24 CA(choc moze z kolei nie tak mocne jak 300% PDI) i z powodzeniem przez dluzszy czas z nich korzystali bez awarii. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 ja mam modem. śmierć modemom czas najwyższy przezucić sie na stałe łącze (bo tańsze) a wracając do tematu wymiana spreżyny na mocniejsza spowoduje zmniejszenie zywotności gun'a włóż najpierw jakąś słabszą sprężyne zamiast tej 300% Link to post Share on other sites
Gism Posted December 18, 2004 Report Share Posted December 18, 2004 Jeśli niemasz duzo kasy narazie mozesz kupic sprężyne 130SP w stockowych czesciach działa bez zazutów a nie powiem ze naprawde duzo daje. Link to post Share on other sites
chalski Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Witam:) Chce do mojego g-speca wmontowac sprezyne, jaka bym musiał wsadzic aby otrzymac 450fpsów??I jakie czesci musze wymienic aby gun sie nie rozlecial??(mam juz prec. lufe)Dzieki z gory za pomoc:) [prosze o podanie linków z czesciami ale tylko na polskich stronkach(nie znam za dobrze angielskiego:)] Pozdro Link to post Share on other sites
Gism Posted January 20, 2005 Report Share Posted January 20, 2005 Ja posiadam sprezynke 130SP za 75zł z www.machinegun.pl i do niej nie trzeba nic wymieniać a moze 450 fps nie bedziesz miał ale coś ponad 400 powinno być a jeśli chcesz wiecej to musisz kupic wzmacniany tłok koszt ok 209zł + sprezyna 170SP ok 109zł wszystko jest na machinegunie a jesli dalej mało to masz cały zestaw lvl3 za 800zł + sprezyna 250 za 109zł ale jaż bym sie wtedy chyba z tobą nie strzelał Link to post Share on other sites
Giwer Posted January 21, 2005 Report Share Posted January 21, 2005 obawiam sie, że wzmacniany tłok do 170 SP nie wystarczy - wyslijcie moze maila z pytaniem do MG czy sie orientuja, jakie elementy nalezy wymienic aby wstawic 150 i 170 SP. A ta 250 to jest PDI i wydaje mi sie, ze nie jest duzo mocniejsza od 170 SP Link to post Share on other sites
Dragun Posted January 21, 2005 Report Share Posted January 21, 2005 Fakt, wzmocniony tłok nie wystarczy. Potrzebne są również: cylinder, prowadnica sprężyny, elementy spustu. Bez tego karabinek długo nie pociągnie :) Link to post Share on other sites
chalski Posted January 22, 2005 Report Share Posted January 22, 2005 Wielkie dzięki chłopcy :wink: Już wymieniłem w moim g-specku:) lufe na precyzyjną 6,03mm i wstawiłem sprężne 120%:DJeszcze nie testowałem jej w polu ale wali miodnie:)Aha i jeszcze jedno małe pytanko ile teraz moge mieć fpsów? Link to post Share on other sites
Gism Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Nie jestem pewny ale chyba coś koło 380 Link to post Share on other sites
Giwer Posted January 23, 2005 Report Share Posted January 23, 2005 Potrzebne są również: (...) elementy spustu. Orientujecie sie, gdzie można dostac wzmocnione elementy spustu? Link to post Share on other sites
Miedza Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 Masz taki zestaw na MG Link to post Share on other sites
Jazu Posted May 28, 2005 Report Share Posted May 28, 2005 machinegun ma ogólnie chyba największy (z polskich sklepów) wybór części do VSR, ale nie to tym chciałem wymiana części wewnętrznych na wzmocnione, mechanizm spustowy, sprężyna, lufa precyzyjna - czy ktoś dysponuje może jakimiś orientacyjnymi danymi dotyczącymi fpsów przy takim zestawie (załóżmy sprężynę 250%)?? ad. Gism - a przy jakiej granicy fps jeszcze "byś się strzelał"? 8) Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 13, 2005 Report Share Posted July 13, 2005 Ja dysponuję :lol: Więc tak jak ktoś ma ochotę mieć w swoim gunie sprężynę 300%PDI (pozwala ona na 650-700FPS'ów- skuteczny zasięg 75m) musi wymienić następujące rzeczy: Sprężyna SPR300[PDI]- 109zł Piston sear -109zł Zestaw cylindra Level 3- 799zł +jeszcze 2 elementu zespołu spustu za około 300zł wszystkie te części dadzą około 650FPS'ów Mam nadzieję że pomogłem :wink: Link to post Share on other sites
Kosapower Posted August 20, 2005 Report Share Posted August 20, 2005 a mam pytanko czy lufa precyzjna z pro snipera bedzie pasowala do G-speca ?? tak pytam bo od pro jest 10 cm dluzsza czy dluzsza lufa poprawi osiagi ?? czy to bez roznicy?? Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 20, 2005 Report Share Posted August 20, 2005 Pewnie że tak tylko będzie ci wystawała :lol: Link to post Share on other sites
szatan Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 dluzsza jest o nie cale 13cm ale idzie ja bez prolbemu schowac w tlumiku Link to post Share on other sites
Kosapower Posted August 22, 2005 Report Share Posted August 22, 2005 i o to mi chodzilo dzinks Link to post Share on other sites
Recommended Posts