Funakoshi Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Przymierzam się do zmodyfikowania mojego karabinu. Zdecydowanie najbardziej zależy mi na zasięgu i celności, co na pewno chociaż troche związane jest z zwiększeniem mocy. Karabinu używam praktycznie tylko na otwartej przestrzeni. Obecnie karabin posiada 360fps i wymienioną gumkę hop up na Systemę. Zasięg maksymalny to 60m a celny może z 35m. Co proponujecie wymienić? Posiadam 450zł i napewno tej granicy nie przekroczę, wolałbym wydać jak najmniej. Najlepiej żeby wszystkie części dostępne były w Warszawie lub w 1 sklepie wysyłkowym. Uważam że każdy przypadek jest inny więc założyłem nowy temat. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i różne propozycję. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Warto wsadzić precrurę (systema, km-head, promyk, imo promyk najlepszy), dobrą gumkę (czarna systema przykładowo). Można podłubać przy zestawie cylindra- właściwe uszczelnienie potrafi sporo dać. Jeśli się na tym znasz możesz podjąć się samodzielnego montażu lub zgłosić się do któregoś z forumowych serwisantów. Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 wymienioną gumkę hop up na Systemę Warto wsadzić ... dobrą gumkę (czarna systema przykładowo) Czyli guma już wymieniona ;) A co do tuningu, to dokładnie to, co napisał ZuBeR Można by jeszcze uszczelnienie hopa? Chyba dałbym sobie paznokcia uciąć, że stock wytrzyma ~420fps bez większych problemów... Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Doświadczony forumowicz na gg polecił mi wstawić łożyska 7mm JBU i sprężyna m120 Guarder i będzie bite 420fps i pewność że nic nie sypnie. Dzięki za propozycje czekam na inne pomysły Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Na m120 będzie 420 fps, ale przy naprawdę szczelnym układzie będzie więcej. Przykładowo moja replika (fakt eMka, więc inny GB i komora) ma na springu sp110 guardera 425fps. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Nie znam wszystich ludzi na forum, który z serwisantów w Warszawie dobrze i tanio wymieni części? SP120 Guarder daje więcej fpsów niż inne sprężyny m120? Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Firma Element, co powiedzą o niej ludzie którzy mieli z nią doczynienia? http://zbrojownia.com.pl/ Czy taki zestaw jest dobrym pomysłem,jest chyba wszystko co trzeba. Ogólnie na tle innych firm części firmy Element są niedrogie. Quote Link to post Share on other sites
Funakoshi Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Przepraszam nie wiem czemu w linku nie ma produktu który chciałem pokazać. Chodzi o http://www.headshot.com.pl/zestaw-tuningow...icane-p-49.html lub Zestaw FTK Original do gearboxów v.3 [ELE-FTK-STD3] W I zestawie łożyska są 6 czy 7mm? Jeżeli to ma coś ułatwić mój Gearbox to CM02B Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts