krossdh Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Witam. Dziś była kolejna strzelanka karabin (AK-47 CM-028) znowu przestał strzelać ;/ Na poprzedniej strzelance karabin tak samo przestał strzelać na forum powiedzieli mi ze "tłok zablokował się w tylnym położeniu i ze mam zamiast baterii 8.4 V wsadzić 9.6 V i nacinać spust" Podładowałem moja baterie 8.4 V , podłączyłem i karabin zaczął znowu strzelać. Dzisiaj na stzrelance karabin znowu przestał strzelać ;/ odkręciłem chwyt i pokręciłem trochę tą śrubka od ustawienia silnika i wyciorem poruszałem dyszą, karabin zaczął strzelać lecz jakieś 10 - 15 minut później znowu przestał i do tej pory nie strzela ;/ jak naciskam spust to tylko słyszę ze coś tyka. Proszę o szybką odpowiedź i z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Naładuj sobie w końcu dobrze baterie. A nie tylko podładowujesz. Po drugie kup sobie porządną ładowarkę i batkę. Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Mozliwe ze to taka chu... batka ze tak nagle treci moc i nie ma siły pociągnąć sprężyny?? Podłączałem w czasie strzelanki stockową batke 8.4 V kumpla od G36C tez chinskiego i tez nie ruszyło nic ;/ Możliwe ze to wina baterii ale nie jestem tego takie pewien ;/ Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted August 5, 2010 Author Report Share Posted August 5, 2010 Czytałem na forum jest bardzo dużo tematów w których jest opisany ten sam problem. W GB blokuje się zębatka i bateria nie ma siły jej uciągnąć. W jednym z tematów napisano, że rozwiązaniem jest Kupno porządnej ładowarki i baterii 9.6V. tylko jak będę strzelał się na baterii 9.6 V to nic się nie stanie?? Quote Link to post Share on other sites
Pucu Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Nic się nie stanie. Poza tym że będzie szybciej strzelał oczywiście i trochę szybciej zużyje się tłok. Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 Mam gwarancje na karabin, może im odeśle i naprawią tą usterkę bo jest to strasznie denerwujące ;/ Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Jeżeli to wina batki, to nie naprawią. Też tak ostatnio miałem, i też wina rozładowanej baterii. Co do kręcenia śrubą w silniku- mam batkę 9,6V, sprężynę m120 i kręcenie nic nie dało. Ps. W sumie też mam pytanie. Jak ładuję batkę stokową ładowarką, pilnuję czasu ładowania (Pojemność baterii przez to, co podaje ładowarka, razy 1,4) To ładowanie ową ładowarką wpływa tak czy siak na żywotność akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 (edited) Słyszałem, że te chińskie ładowarki to psuja nawet baterie ale jakies inne lepsze np. niemieckie czy jakieś porządnie ładują. Zdecydowałem się na kupno lepszej ładowarki i batki 9.6 V do tej cymki 028 tylko nie wiem jak ją zmieszczę bo ma 8 ogniw a ja cyme 028-S i batke potrzebuje stick pod pokrywę zamka a miejsce jest tam ograniczone ;/ Może ma ktoś jakiś pomysł ?? Edited August 6, 2010 by krossdh Quote Link to post Share on other sites
Koszyk Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Jezeli dlugi czas trzela dobrze to nie rusza sie docisku silnika, jak za mocno dokrecisz to tez nie ruszy. Co do chinskich ladowarek i aku odpowiedz jest jedna: zalezy od egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 to kup baterię pod dekiel i nie marudź. Replika od krakmanów ? w lipcu 18 sztuk tego poprawiłem po ich "serwisie" i " przeglądzie zerowym" i żadna nawet na stock bateriach nie ma już problemów z blokującym się tłokiem czy jakimiś innymi pierdołami... Quote Link to post Share on other sites
krossdh Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 (edited) tyle ze ja mam 206 mm miejsca na baterie, a najkrótsza 9.6 V jaka do tej pory znalazłem to 223 mm ;/ Znalazłem tez baterie LiFePo4 9.6V, która by pasowała do mojego kałacha ale nie mogę nigdzie znaleźć do niej ładowarki ;/ Jeżeli wie ktoś gdzie mogę kupić ładowarkę do baterii LiFePo4 9.6V lub baterie 9.6V która by pasowała do mojego AK to niech napisze na forum albo mi na GG: 4138377 Edited August 6, 2010 by krossdh Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 ładowarka do li-fe to albo turnigy 6 albo coś lepszego np. robbe power peak compact 6 nr 8506. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts