PiVoSH Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 (edited) Na forum jestem nowy, jednak w ASG jestem od prawie roku, i chcę doświadczyć czegoś nowego. Mam SAMa-7 od ASG Arsenal i chciał bym zrobić z niego coś na rodzaj karabinu strzelca wyborowego, więc chciałbym mu zamontować niewielkim kosztem lufę precyzyjną z Hop-up'em i wzmocnić sprężynę. Czytałem o tuningo totalnie kiepszkiego G36 i zastanawiam się, czy można zrobić z tym karabinem coś takiego? Zasięg nie musi być jakiś super ekstra wymiatający, wystarczy 50-60 m skutecznego. to będzie mój pierwzszy tuning więc się średnio na tym znam. ;-) Ten karabun Hop-up już ma, może wystarczy?? Link do tematu http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/up...g36c_umarex/73/ Edited August 8, 2010 by PiVoSH Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 Sorry za multiposta, ale nie moę edytować, nie wiem czemu. Osiągnięcie takiego zasięgu nie powinno być trudne, jako że teraz kopie na 40-45 metrów. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 (edited) Na pewno bore up, sprężyna, batka i tłok, o lufie i komorze Hop Up nie wspomnę ;). http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39800&st=220 Temat który powinien ci pomóc. Edited August 8, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Tak, BU i batka do springa :roll: . Przy takich karabinach sprężynowych w zasadzie tyle co można zrobić (zakładając że nie będziesz dorabiał części) to nałożyć podkładki pod sprężynę, uszczelnić taśmą teflonową i dopasować castopreckę, wcześniej wyrabiając otwór na docisk gumki. Z tymi podkładkami to uważaj, żebyś zaczepu tłoka nie urwał przy którymś tam naciąganiu. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted August 8, 2010 Author Report Share Posted August 8, 2010 (edited) A coś możecie mi polecić? Jaki hop up?? Coś dobrego, za niewielką cenę Edited August 8, 2010 by PiVoSH Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Hop up to system, nie część. Sprecyzuj pytanie. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted August 9, 2010 Author Report Share Posted August 9, 2010 Hop up to system, nie część. Sprecyzuj pytanie. Czy wystarczy stary system i nowa gumka czy lepiej kupić wszystko?? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Sam z tego co pamiętam miał plastikową rączkę przeładowania, tak więc przy mocniejszej sprężynie urwiesz i tyle będzie z zabawy. Zanim zaczniesz kombinować z nowym hopem, czy lufą zacznij od uszczelnienia. Lepsza uszczelka tłoka i teflon na wszystkich połączeniach. Jakich kulasów używasz? To też potrafi sporo zmienić. Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted August 11, 2010 Author Report Share Posted August 11, 2010 Sam z tego co pamiętam miał plastikową rączkę przeładowania, tak więc przy mocniejszej sprężynie urwiesz i tyle będzie z zabawy. Zanim zaczniesz kombinować z nowym hopem, czy lufą zacznij od uszczelnienia. Lepsza uszczelka tłoka i teflon na wszystkich połączeniach. Jakich kulasów używasz? To też potrafi sporo zmienić. Kulki 0.23, z rączką nie będzie problemu, na allegro widziałem kiedyś metalowe, za chyba 30 zł, już uszczelniłem, lufę wymieniłem ale mam narazie hop-upa ze starej, kwestia ile można ścisnąć sprężynę, póki co o 6 mm~, o ile więcej?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts