Orlos Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Witam, jestem posiadaczem gazowej beretty z blowbackiem - http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/...tol_kjw-13.html Zakupilem ją 3ms temu, ale strzelam dopiero jakies 2 tygodnie. Dziennie wystrzeliwałem ok 6 magazynkow, ładowałem ją tylko i wyłącznie green power gasem z krakmana, strzelałem przy temperaturze powyzej 20 stopni, nigdy w czasie opadow. Dzisiaj, chcąc pojsc postrzelac, nabiłem magazynek gazem, ale zaczął on uchodzić przez zawór na dnie magazynka, dwukrotnie spuszczalem gaz i ladowalem ponownie, nie strzelalem z pistoletu gdy uchodzil gaz. wiem ze to zjawoisko zwane jest popularnie 'syfonowaniem', ale jakie są jego objawy, czy można strzelać gdy uchodzi gaz? No i czy da sie to jakoś naprawić, i czy to szkodzi replice? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Wymiana zaworu Quote Link to post Share on other sites
Vorox Posted August 12, 2010 Report Share Posted August 12, 2010 Wypuść cały gaz, nasikaj do środka silikonu, psiknij minimalnie GG, wytrząśnij i połóż na słońcu/działającym kaloryferze. Po godzinie psiknij jeszcze trochę gazu i znów zapomnij na godzinę. Powtórz 2-3 razy- jeśli się problem naprawi to świetnie jak nie to gwarancja. - osobiście naprawiłem tak 3 magi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts