Sony Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Niekt nie mówi o drastycznych zmianach. A po za tym na każdej większej "imprezie" na której byłem, zarówno Konwentach, Larpach Sesjach RPG oraz manewrach ASG zawsze coś było zmieniane. W mniejszym lub wiekszym stopniu. ASG ma przynajmniej ja tak uważam, odwzorowywać pole walki. A jak wiadomo na polu walki zawsze są niespodzianki. No chyba, że ustawimy dwie drużyna na wprost i wyślemy je na siebie. Zmiany na polu walki, dodają klimatu. Po za tym wcześniej nikt nie ustala, że drużyna X ma bronić Budynku Y. Najczęściej jest przedstawiona warstwa fabularna oraz podział na strony - który i tak zwykle nie wytrzymuje konfrontacji z rzeczywistością. Tego trzeba dać tam, tego tu, ten zgłaszał sprężynę a przyjechał z MINIMI :D . Zresztą zadanie z "cywilem" Możesz dostać jako rozkaz w czasie rozgrywek. I co? Nie wykonasz go? Powiesz : Nikt mnie nie uprzedzał, że mam szukać VIP'a po lesie. :D :D W sumie wystarczy przygotować trochę pomysłów i garść rekwizytów. Jak będą cywile to się je wykorzysta. Jak nie? To zawsze można zlecić "wojskowym" lub dać sobie siana. Na ostatnich manewrach w Czarnej ekipa dostała polecenie spotkania się z Agentem, który miał mapy i ważne informacje. A nikt z Nas, orgów nie napisał ani słowa o agentach. :D a Chyba Sam przyznasz, że wojsko korzysta z cywilnych agentów. Już sama konieczność przekradnięcia się na tyły wroga, spotkanie z agentem i odeskortowanie go do punktu ewakuacji pasuje do klimatu. Agent - rola dla cywila. Może mam nieco inne podejście, ale wychowałem się na RPG i faguła odgrywa dla mnie dużą rolę. Stad podobnie jak w RPG staram się przygotować na niespodzianki. :D Takie jak Cywil ze sprężynką. Jest pierwszy raz i też chciałby się bawić. :D Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Jak dla mnie osoba bez munduru w cywilnych ciuchach, gdy reszta popierdala w mundurach rozwala klimat. No chyba ze ma cywilną rolę w scenariuszu, albo jest kobietą.... :F popieram , to strasznie psuje klimat ... Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Szczep napisał: Jak dla mnie osoba bez munduru w cywilnych ciuchach, gdy reszta popierdala w mundurach rozwala klimat. No chyba ze ma cywilną rolę w scenariuszu, albo jest kobietą.... popieram , to strasznie psuje klimat ... psuje klimat ? fajne no bo można dać jeszcze tak mała grupe partyzantów jeśli przyjedzie dużo ludzi nie w mundurze Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 to zalezy od scenariusza . Jeżeli jest jakiś zlot i ustala się , że scenariusz obraca się wokół walki dwóch odrębnych armi to na kij mi partyzanci ?? :| Quote Link to post Share on other sites
kernest Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Psuje psuje :) przynajmniej z mojego pounktu widzenia (btw * to że napisałem że nie doszedł mi mundur nie znaczy że byłem po cywilu ;) bojówki ma każdy w domu, a bluzę bojową pożyczyłem ;) aaaale, to dawne dzieje :) ) pzdr kernest Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 to zalezy od scenariusza . Jeżeli jest jakiś zlot i ustala się , że scenariusz obraca się wokół walki dwóch odrębnych armi to na kij mi partyzanci ?? no chyba ze tak Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 21, 2006 Report Share Posted January 21, 2006 Wszystko zależy od scenariusza - poniżej cywilny wysłannik MON'u z Kampanii Zimowej W normalnych warunkach niestety, ale trąci to kiszką. Oczywiście lepiej sprawdzić, czy zabawa nam się spodoba, ale jak już podpasuje to koszt pełnego munduru to teraz czasami nawet 70 zł za całość (np francuskie czy niemieckie). Po drugie jeśli scenariusz przewiduje cywili - to dobrze, jeśli nie - to przykro, ale nie ma cywili. Proste. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts