SKYDEATh Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 Witam. Zakupiłem baterie http://allegro.pl/item1170220141_akumulato...4v_2800mah.html Okazało się że wtyczka mała na dodatek męska, Przerobiłem wtyki ładuję ładowarką 8.4v 450ma ponad 8godzin Bateria nie daje znaków życia podejrzewam też że ładowarka może być zjebana. czy ładowarką 9.6V można ładować te ogniwo ? chce sprawdzić czy wogóle te ogniwo da jakieś oznaki życia, ale zastanawia mnie na ile zaszkodzi to bateri jeżeli wogole jest jeszcze sprawne ;) Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 Nikt Ci nie mówił że baterie "modelarskie" za 45zł lubią nie działać? Quote Link to post Share on other sites
SKYDEATh Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Nikt Ci nie mówił że baterie "modelarskie" za 45zł lubią nie działać? NIkt, ale to reguła ? skoro mają takie same parametry to dlaczego tak się dzieję? może + - mają odwrotnie ? Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 może dlatego, że zostały wyeksploatowane? ;P Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Ja bym rzekł, że to są ogniwa niewiadomo skąd. Nigdy w swojej karierze modelarskiej nie spotkałem się z ogniwami 2.8Ah. Pozatym zobacz na datę produkcji, ile leżą już na magazynie... Najprawdopodobniej kupiłeś trupa, który przez kilka ładnych lat przeleżał w piwnicy... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts