Nickczemnik Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Czy wiecie moze jak nazywa sie material z ktorego sa szyte np. popularne plecaki? Taki nieprzemakalny i w miare sztywny. Chce troche poeksperymentowac i igla i nitka i szukam wlasnie takiego materialu. {nie to forum wiec przenosze - moderator} Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Nomex? :) Z nomexu mozan uszyć wszystko :] Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 Troche jestem zdezorientowany bo naczytalem sie juz na tym forum o nomexie, gore-texie, cordurze i nie zabardzo wiem czego szukac. A tak material jak ze zwyklego plecaka bylby odpowiedni do uszycia np kaburki. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 ja mam plecak z Cordury, słyszałem tesh o kaburach z cordury, ale kabura/plecak z nomexu to dla mnie nowość 8O Może mało wiem o tym materiale - z tego sie chyba robi kombinezony pilotów, si :?: coby ich mniej przygrzało bo to sie chyba nie pali tylko topi :?: :idea: Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Faktycznie, zapomniałem o cordurze. Cordura lepsza. Ale widziałem już też i plecak z nomexu :) Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 Czyli cordura najlepsza na tego typu produkty? (kabury, ladownice itp) Quote Link to post Share on other sites
saiko Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 tylko ze cordura (invista wczesniej dupont) w naszym kraju dla zwyklych zjadaczy chleba jest praktycznie niedostepna :cry: osobiscie obilo mi sie ze w detalu bywa czasem czarna i we francuskie camo ale trzeba sie zdrowo nachodzic, nakombinowac i napytac pozostaja jej marne erzace - kodura pelna skala wzorow i kolorow ale od nich lepszy jest zwykly gruby nylon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts